На Волині школяр прийшов на уроки з пістолетом

На Волині школяр прийшов на уроки з пістолетом

Фото: pixabay.com

Зброю в нього швидко вилучила вчителька.

У місті Рожище на Волині 4-класник прийшов на заняття зі зброєю, котрою хотів похизуватися перед своїми друзями. Хлопчик навіть не встиг витягнути пістолет із ранця, як його забрала вчителька, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Леся Степанівна навіть не зрозуміла, що це, що це іграшка, скажімо так, як на цей момент здалося", - розповів директор школи Юрій Яблонський. Поліцейські, що приїхали до школи, з’ясували на місці, що зброя – не іграшкова. "Це був пневматичний пістолет, який не був технічно справний, був розряджений, без кульок та баллона", - розповів старший інспектор Рожищенського відділення поліції Андрій Дорожнюк.

З пістолетом до школи. На Волині чотирикласник приніс на уроки зброю, яку знайшов вдома

З пістолетом до школи. На Волині чотирикласник приніс на уроки зброю, яку знайшов вдома

У магазині зброї розповідають, що цей пістолет зовні є копією бойового. Якби він був зарядженим та ще й в руках дитини – міг би накоїти лиха. "Якщо влучити в око – його можна вибити. Якщо попадати на відкриті ділянки – він може призвести до синців та легких проникаючих", - пояснив продавець зброї Олег Гайдук.

Батьків хлопця одразу після інциденту викликали до школи. Вони пояснили, що купили зброю два роки тому, мають усі документи. Тато хлопчика постійно брав пістолет у відрядження, а після повернення поклав його на шафу і просто забув про це. "Вона в мене вже два роки, в хаті вона була тільки кілька днів. Вона в хаті в мене не зберігається", - переконує Андрій Стасюк.

В управлінні освіти кажуть, що обшукувати дітей, з чим вони приходять до школи, не мають права,  а посади охоронця у закладі, де навчається близько 700 учнів, немає. Його функції виконує прибиральниця. "Місцевий бюджет не може дозволити утримання охорони. Все буде залежати від коштів, які виділять для освіти у 2019 році", - каже начальник Рожищенського управління освіти Ігор Козава. Тому після інциденту у школах району планують лише провести профілактичні бесіди з педагогами і батьками.

Кореспондент ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Наступна публікація