На Волині жінка з хворим сином можуть опинитися на вулиці

На Волині жінка з хворим сином можуть опинитися на вулиці

Будинок, в якому зараз живе родина, власники виставили на продаж.

Рідних та іншого житла сім’я не має, тож піти їм просто нікуди. Гроші, які збирали на помешкання, пішли на лікування сина, який два роки тому потрапив у ДТП і тепер прикутий до ліжка.

Як допомогти родині — думає все село. Детальніше – у матеріалі ТСН.19:30.

У маленькій хаті з пакетами на вікнах Олена живе вже 2 два роки. Тут немає газу, води та туалету. Але й цьому прихистку жінка була рада, оскільки власники не брали за нього грошей. Куди йти тепер, коли хату хочуть продати — жінка не знає. Свого житла у неї немає, як і грошей на оренду. Всі зароблені в Італії кошти щезли, коли син потрапив у ДТП.

На стіні щоденний розклад — коли годувати Андрія і які ліки давати. Вже два роки хлопець прикутий до ліжка і навіть їсти сам не може. Та хоча лікарі й не дають прогнозів, мати бачить зміни.

На Волині жінка з хворим сином можуть опинитися на вулиці

На Волині жінка з хворим сином можуть опинитися на вулиці

Жінка вірить, що колись її Андрій знову встане на ноги. А поки що мусить доглядати його самотужки. ЇЇ чоловік давно загинув, а колишня дружина сина живе далеко. Відійти від хлопця пані Олена може лише за продуктами.

Родина живе на пенсію Андрія — 1 800 гривень на місяць. Допомогу як малозабезпечена Олена отримати не може, бо держава нараховує їй стаж за догляд за важкохворим сином. І разом з ним умовний дохід значно більший за реальні 32 гривні, які виплачуються з бюджету. В управлінні соцзахисту обіцяють, що за новою постановою Кабміну сума зросте. Але на скільки — не говорять. Рятують добрі люди, розповідає пані Олена. Діляться чим можуть — грошима, їжею та ліками. Знають про проблему й у сільраді. Але наразі допомогти не можуть Хоча в очах і бринять сльози, пані Олена намагається триматися. Аби не плакати біля сина — вишиває для нього ікони. І мріє, що колись Андрій зможе взяти їх у руки.

Нагадаємо, як COVID-19 змінив життя пацієнтів із раком. Лікарі підсумували, що минулого року виявили на 30% менше нових випадків раку.

Всі бажаючі можуть допомогти родині за реквізитами - ПриватБанк 4149 4390 4977 2720  Фіалковська Олена Миколаївна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація