На Заході України вирує шквальний вітер: повалені дерева та знеструмлені будинки без дахів

На Заході України вирує шквальний вітер: повалені дерева та знеструмлені будинки без дахів

Фото: Варто – Галицькі новини

На Прикарпатті буревій зірвав навчальний процес у Ясенівській школі та роботу Пнівської сільської ради.

На Заході України оголосили штормове попередження через шквальний вітер - у багатьох містах і селах негода вже пошкодила дахи будинків, зупинки громадського транспорту, великі рекламні щити та призвела до часткового призупинення руху залізниці.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Погода у Ґаджині

Увага! Дуже сильний вітер у Карпатах! Рекомендуємо утриматись від виходів у високогір'я у понеділок та вівторок. Свіже відео з #БілийСлонҐаджина. Тримаємо оборону :) Актуальну ситуацію та прогнози щодо погодних умов можна побачити на Turbowinter #Skitour #backcountry #гірськаХатина #БілийСлонҐаджина #гірськарятувальнаслужба

Опубликовано Білий Слон Понедельник, 10 февраля 2020 г.

Так, через сильний вітер на Прикарпатті було пошкоджено частину даху Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Рожнятівського району. У зв’язку з цим навчальний процес в школі припинено, потерпілих немає.

Також була пошкоджена покрівля будівлі сільської ради в селі Пнів Надвірнянського району, паралізувавши робочий процес.

Вітер накоїв лиха і в селищі Битків на Надвірнянщині, в селі Микуличин Яремчанської міськради, в селі Яблунька Богородчанського району та в селі Тяпче Долинського району.

Наразі 31 населений пункт Прикарпаття залишився без світла, місцеві мешканці викладають фото наслідків негоди.

Стихійне лихо на Прикарпатті!!!В с.Микуличин сильний вітер пошкодив лінії електропередач,поламав та вивернув з корінням...

Опубликовано Сенько Віталій Понедельник, 10 февраля 2020 г.

Потужні нічні вітри наробили шкоди у місті і в селах. Комунальники мають багато завдань. Прошу мешканців набратись терпіння.

Опубликовано Volodymyr Harazd Понедельник, 10 февраля 2020 г.

Потужний вітер похазяйнував і у Львівській області, де відключено 46 повітряних ліній електропередач 6-10 кВ (42 повністю та 4 частково), що призвело до знеструмлення 653 трансформаторних підстанцій 6-10/0,4 кВ.

10.02.2020 о 08:00 повалені дерева на трасі Між Стрийом та Сколе, будьте обережні сильні порив вітру Також Самбір - Львів повалені дерева.

Опубликовано Igor Zinkevych Воскресенье, 9 февраля 2020 г.

Зокрема, без електропостачання залишаються 170 населених пунктів (132 повністю та 38 частково) у десяти районах області: Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському та Стрийському районах.

Окрім цього, через вітер скасовано авіарейс сполученням "Мюнхен - Львів - Мюнхен". Було заплановано, що літак з Мюнхена до Львова прибуде 10 лютого о 13:25 і повернеться до Німеччини о 14:05.

10.02.2020 о 13:10 1. По вул. Джерельна зірвало частину даху 2. Також по Вул. Кульпарківська 154 відриває накриття 3. На...

Опубликовано Igor Zinkevych Понедельник, 10 февраля 2020 г.

За словами депутата Львіської міськради Ігоря Зінкевича, у Трускавці поблизу санаторію "Перлина Прикарпаття" буревій повалив додолу рекламний щит разом із бетонною основою, а у Стрию перекинув автобусну зупинку.

10.02.2020 о 10:00 У Трускавці поблизу санаторію “Перлина Прикарпаття” буревій повалив додолу рекламний щит, разом з бетонною основою. В Стрию вітер перевернув автобусну зупинку

Опубликовано Igor Zinkevych Понедельник, 10 февраля 2020 г.

Зазначимо, 11 лютого синоптики також прогнозують у більшості областей пориви вітру 15-20 м/с; в Карпатах значний сніг, пориви вітру 20-25 м/с, хуртовина (I рівень небезпечності жовтий). Нині комунальники намагаються ліквідувати наслідки негоди.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, що 10 лютого в Україні буде мінлива погода. На Заході та в Центрі слід очікувати дощ з мокрим снігом. Вітер переважно південний, 7-12 м/с, на Заході пориви до 20 м/с.

Повʼязані теми:

Наступна публікація