На Закарпатті депутати у День гідності і свободи України заспівали гімн Угорщини - соцмережі

На Закарпатті депутати у День гідності і свободи України заспівали гімн Угорщини - соцмережі

На Закарпатті депутати у День гідності і свободи України заспівали гімн Угорщини - соцмережі

скріншот

Новообрані депутати у цей день приймали присягу.

Новообрані депутати Сюртівської об'єднаної територіальної громади у Закарпатській області після складання присяги виконали гімн Угорщини. Сталося це 21 листопада, у День гідності і свободи України. 

Про це 30 листопада повідомляє "Закарпаття ТОП".

"У День гідності і свободи України у Сюртівській ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі? У нас готують кримський сценарій, а потім плакатимуться і голоситимуть про втрату Закарпаття? Здається, сценарій відкатаний", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці поки що не реагують на цей інцидент.

 

Скандал на Закарпатті: у Сюртівській ОТГ голова з депутатами після присяги співали угорський гімн Про " подвиги" цього одіозного екс-голови Сюртівської сільської ради вже писали у ЗМІ. На жаль, правопохоронні органи скромно мовчать. На місці колишнього клубу зараз ресторан, приміщення сільради виставлено га продажу, але.... правопохоронці мовчать. Мовчать і про той факт, що голова ОТГ в інтерв'ю стверджував, що українці вороже ставляться до угорців. Хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі? Про фальсифікацію виборів взагалі окрема тема. Безкарність породжує нові злочини. У день гідності і свободи України у Сюртівській ОТГ приймали присягу і співали угорський гімн. Виходить, що присягали на вірність сусідній державі? У нас готують кримський сценарій, а потім плакатимуться і голоситимуть про втрату Закарпаття? Здається, сценарій відкатаний. Про подальші факти злодіянь у наступних матеріалах.

Опубліковано Закарпаття ТОП Неділя, 29 листопада 2020 р.

Водночас, як повідомляє СБУ, наразі перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України. Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни.

"Досудове слідство також досліджує факти сприяння іноземній державі окремими українськими публічними діячами. Вони підозрюються у підтримці державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності на шкоду Україні, зокрема й у вчиненні дій із ознаками державної зради", - йдеться у повідомленні.

Так, під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану "Велику Угорщину" та створення етнічної автономії на Закарпатті. 

Нагадаємо, 6 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що поспілкувався з угорським колегою Петером Сіярто про відносини між країнами. Очільник угорського дипвідомства підтримав пропозицію "перегорнути сторінку" у відносинах між Угорщиною та Україною після недавніх скандалів. 

Угорський скандал: чому офіційний Будапешт втручається у внутрішні  справи України

Угорський скандал: чому офіційний Будапешт втручається у внутрішні  справи України

Повʼязані теми:

Наступна публікація