На Закарпатті дітей відправили на карантин через кір

На Закарпатті дітей відправили на карантин через кір

Фото: Волинське агентство розслідувань

Позачергові канікули триватимуть два тижні.

У навчальних закладах Тячівського району Закарпаття оголосили карантин через зростання кількості хворих на кір.

Про це повідомив на своєму офіційному сайті голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Із понеділка (22.10) дитячі навчальні заклади Тячівського району (загальноосвітні школи, дитсадки, школи мистецтв) закриваються на два тижні на карантин. Відповідне розпорядження прийнято головою Тячівської райдержадміністрації у зв’язку з різким збільшенням захворюваності на кір. Дитячі заклади не працюватимуть два тижні, до 5 лютого", - заявив він.

За словами Москаля, також напружена ситуація через захворювання в Ужгородському та Хустському районах Закарпаття.

"Хвороба продовжує швидко поширюватися областю. Станом на вечір п’ятниці (19.01) на Закарпатті зареєстровано 299 випадків кору і щодня продовжують реєструвати нові. 78 відсотків хворих – це особи до 17 років, а головна причина хвороби в тому, що дітей свого часу не щепили через відсутність вакцини", - наголосив очільник Закарпаття.

Водночас Москаль зазначив, що область не отримує вакцину й далі.

"Протягом минулого року Міністерство охорони здоров’я дало нам менше третини від необхідної кількості вакцини, тому ми змушені були просити її як гуманітарну допомогу в Угорщини. Постійно звертаємося до МОЗ із проханнями виділити Закарпаттю вакцини, а на наші звернення не приходять навіть відписки. І коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю – це брехня! На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, а всі наші звернення в МОЗ ігноруються", - додав голова ОДА, зауваживши, що відповідальність за можливі летальні випадки від кору на Закарпатті ляже на "недолуге керівництво Міністерства охорони здоров’я".

Нагадаємо, на Одещині через спалах кору ще на тиждень подовжили канікули. Щоби не пропускати шкільну програму, дітям транслюють уроки через Інтернет. 

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація