На Закарпатті прикордонники виявили в рейсовому автобусі картини ХVIII століття

Знайдені полотна можуть належати австрійському художнику Йозефу Ніггу.

На Закарпатті прикордонники спільно з митниками виявили дві картини, які можуть належать австрійському художнику Йозефу Ніггу.

Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

"Дві картини, які, можливо, мають культурну чи історичну цінність і належать всесвітньо відомому австрійському художнику, виявили сьогодні (14 січня - прим.ред.) близько опівдня прикордонники Мукачівського загону в пункті пропуску "Лужанка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, картини знайшли серед посилок, що перевозились одним із рейсових автобусів, який повертався до України під керуванням українця.

"Під час огляду автобуса були виявлені 2 картини. Попередньо - це полотна із колекції "Квіткові натюрморти" австрійського художника Нігга Йозефа (ХVIII-ХІХ cт.)", - додали прикордонники.

Наразі картини вилучили та передали на експертизу, яка встановить їхнє походження.

Нагадаємо, раніше митники затримали десятки картин XVIII–XX століття, які намагалися вивезти з України до Китаю. Серед затриманих полотен, написаних в одному стилі, найбільше – завдовжки понад два метри, також є картина на кераміці, майже на кожному витворі мистецтва є авторський підпис і рік написання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація