На Закарпатті прикордонники зі стріляниною затримували контрабандистів і їхнє "прикриття"

На Закарпатті прикордонники зі стріляниною затримували контрабандистів і їхнє "прикриття"

Батько одного з учасників тютюнової контрабанди накинувся на прикордонників.

На Закарпатті, щоб зупинити правопорушників, які намагалися автомобілем наїхати на прикордонників, довелося застосувати зброю, але це лише розлютило "охоронця" контрабандистів, який кинувся на машину.

Про події повідомили у місцевій Держприкордонслужбі.

«Завдяки спільним діям прикордонників Мукачівського загону та румунських колег, вдалося виявити шість пакунків з сигаретами та затримати чоловіка у гідрокостюмі біля р.Тиса, якою проходить українсько-румунський кордон. Затриманим на ділянці відповідальності відділу «Ділове» виявився 23-річний мешканець міста Рахів», - зазначили у відомстві.

Під час затримання до місця приїхав спільник контрабандиста, який мав його забрати після переправи. Поки прикордонники з'ясовували його особистість, до місця приїхало ще одне авто, тож чоловік стрибнув у нього і після спроби наїхати на прикордонників машина почала втечу.  

«З метою збереження життя та здоров’я прикордонники здійснили декілька попереджувальних пострілів вгору та по колесам авто втікачів. Після цього військовослужбовці продовжили переслідування правопорушників службовим авто, але шлях прикордонникам перегородив автомобіль «Тойота Ленд Крузер». Наряд змушений був зупинитися. У свою чергу, водій позашляховика вибіг і почав завдавати удари по службовому авто прикордонників, розбивши лобове скло та пошкодивши капот, розлючений водій «Тойоти» став погрожувати фізичною розправою правоохоронцям», - зазначають прикордонники.

 Як з’ясувалось згодом, цей чоловік є батьком одного з молодиків, які причетні до тютюнової контрабанди. У такий спосіб він вирішив зупинити прикордонників, аби дати змогу своєму сину уникнути відповідальності. Але не вийшло, бо спершу поліції передали чоловіка, а згодом затримали і сина.

Зараз до чоловіків застосовують три статті КК України: ст.194 «Умисне знищення або пошкодження майна», ст. 343 «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу» та ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Нагадаємо, на початку травня прикордонники затримали в порту в Одеській області рекордну партію кокаїну. За інформацією, зловмисники помістили наркотик у схованках, обладнаних з використанням технічних порожнин контейнера з бананами, який прибув з Еквадору.

Повʼязані теми:

Наступна публікація