На Закарпатті терористи планували підірвати угорський пам'ятник

На Закарпатті терористи планували підірвати угорський пам'ятник

Фото: Міністерство внутрішніх справ України

Вибуху вдалося запобігти.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що на Закарпатті терористи планували підрвати угорський пам'ятник.

Про це заявив Аваков під час брифінгу.

"Вчора робітниками Нацполіції затримана бандгрупа, яка вчиняла злочинні дії на території України  протягом 2016-2017 років. Вчора вони їхали підривати угорський памятник на Закарпатті на Верецькому перевалі і мали на це замовлення...Ця група досить довгий час була під увагою наших поліцейських. Вчора було рішення затримати групу, щоб припинити злочин. Вчора було вилучено під час затримання гранати із спеціальним вибуховим пристроєм із газовим балоном", - сказав Аваков.

Правоохоронці мають прямі докази причетності групи до мінімум 9 злочинів.

"Виконавці наведених злочинів, що входять до так званої ОЗГ «Торпеди» давно перебувають в зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися за низкою інших злочинів. Затримані виконавці та їхній керівник - входять до групи впливу в минулому народних депутатів від Партії Регіонів від Черкаської області - Володимира Олійника та Сергія Тулуба. Був задокументований ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які нині перебувають в Російській Федерації, а також з низкою керівників партії Опозиційний блок, що перебувають в Україні", - наголосив міністр.

Слідчі дії тривають.

Они ехали взрывать венгерский памятник на границе с Украиной – исполнять очередной заказ. Задание было сделать срочно – ...

Опубликовано Арсеном Аваковым 2 октября 2017 г.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував екстрену заяву про затримання групи терористів. "Сьогодні о 12:00 міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зробить екстрену заяву для послів держав ЄС, США, Ізраїлю про затримання групи терористів, які вчинили цілу низку небезпечних злочинів проти національної безпеки України", - написав його радник Геращенко. 

На 12:40 було заплановано брифінг міністра та голови Нацполіції Сергія Князєва для ЗМІ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація