На Закарпатті у ромському поселенні згорів молитовний дім з дитячим садочком

У поліції виключають навмисний підпал.

У селищі Велика Добронь під Ужгородом на Закарпатті у ромському поселенні згорів молитовний дім, в якому також був розташований дитячий садочок.

Про це повідомляє Громадське радіо із посиланням на поліцію і рятувальників.

Пожежа сталася рано вранці у неділю, 15 липня. Вогонь перекинувся із релігійної споруди на прибудову. Пожежу гасили три машини рятувальників, вони ліквідували її за півтори години. У підсумку вогонь знищив молитовний дім площею 160 кв м і прибудову площею 40 кв м. Внаслідок надзвичайної події ніхто не постраждав.

У поліції Закарпаття заявляють, що встановлюють обставини пожежі культової споруди в селі Велика Добронь. Наразі правоохоронці не виявили слідів, які б вказували на умисний підпал.

Разом із тим місцеві роми розповіли виданню Mukachevo.net, що не виключають навмисний підпал з урахуванням останніх подій, які стосувалися нацменшини в Україні.

Нагадаємо, 23 червня близько опівночі невідомі особи напали на табір ромів. Внаслідок атаки загинула одна людина. Ще четверо людей, серед яких навіть одна дитина, отримали поранення. Правоохоронці затримали усіх причетних до нападу, серед них - 20-річний організатор атаки. Було вилучено речові докази, зокрема ніж, через застосування якого загинув 24-річний чоловік.

У нападі на ромський табір підозрюють учасників угруповання "Твереза і зла молодь" – незареєстрованої неонацистської групи, яка використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division. 

У погромі ромського табору під Львовом СБУ знайшла російський слід

У погромі ромського табору під Львовом СБУ знайшла російський слід

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація