Прикордонники затримали на Прикарпатті літак, яким контрабандисти возили цигарки до Румунії

Зловмисники швидко завантажували контрабанду у польових умовах.

Троє мешканців Хмельницької та Івано-Франківської областей поставляли з України до Румунії контрабандні сигарети. Для реалізації незаконної діяльності вони використовували літак "АН-2".

Про це інформують у ДПСУ.

У ніч проти 9 січня контрабандисти здійснювали черговий рейс. Їхній маршрут, а також місце приземлення, вдалося встановити прикордонникам, які затримали злочинців на аеродромі у Коломиї (за 100 км від кордону). 

Як з'ясувалося, злочинці використовували тактику швидкого завантаження тютюнових виробів у польових умовах, щоб правоохоронці не могли встановити їхнє місцеперебування. За фактом порушення повітряного простору України та прикордонного законодавства проінформовано СБУ, ГПУ, ЗСУ та Нацполіцію.

Матеріали щодо справи направлено до СБУ в Чернівецькій області для внесення відомостей в ЄРДР за ст. 332 ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України") та 334 ("Порушення правил міжнародних польотів") Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, раніше прикордонна служба Польщі затримала двох громадян України, які намагалися пронести на територію країни рекордну партію контрабандного бурштину. В чоловіків знайшли понад 103 кг "сонячного каменю" вартістю близько 50 тисяч євро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація