На Запоріжжі дівчинка померла від туберкульозу: батьки її не лікували і відправляли до школи

На Запоріжжі дівчинка померла від туберкульозу: батьки її не лікували і відправляли до школи

Фото: Pexels

Після обстеження учнів сухоти діагностували ще в одного учня.

У Кам’янці-Дніпровській Запорізької області школярка померла від туберкульозу. Останній місяць 8-річна дівчинка не відвідувала школу, йдеться у ТСН.16:45.

До лікарів батьки звернулись лише тоді, коли хвора вже була у напівкоматозному стані. Дівчинка померла у реанімації за кілька днів. В неї діагностували важку форму туберкульозного менінгіту.

Батькам інших школярів офіційну причину смерті не повідомили. Про сухоти ті дізнались з власних джерел. Після обстеження учнів, туберкульоз діагностували ще й у шестикласника.

Дівчинка жила в проблемній родині, як виявилось згодом, вчителі неодноразово відправляли її додому лікуватися, бо почувалася зле. Та вже за кілька днів батьки приводили дитину на заняття. Чому ніхто у школі не забив на сполох, в обласному управлінні охорони здоров’я пояснювати відмовились.

"Її принесли непритомну на руках. Туберкульозний менінгіт і туберкульоз легені", - прокоментувала дитячий лікар-інфекціоніст Кам’янсько-Дніпровської лікарні Ірина Миронова.

Висновки обіцяють оприлюднити після завершення роботи спеціальної комісії. Батьки інших школярів вимагають роз’яснень та повної дезінфекції школи. Сусіди померлої дівчинки кажуть: вона почувалась зле щонайменше з вересня.

Нагадаємо, у Львові у педагога молодших класів діагностували туберкульоз відкритого типу. 25-річна вчителька не здогадувалася про діагноз, бо у серпні проходила медогляд, і він не показав змін у легенях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація