Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
На Запоріжжі мати з донькою підхопили ботулізм після вживання домашніх консерв

Цього року це перший випадок захворювання в області.

У Запорізькій області госпіталізували двох людей з ботулізмом – вони їли домашні рибні консерви.

Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі лабораторних досліджень МОЗ України, передає УНІАН.

Так, 9 лютого в стані середньої тяжкості до відділення інтенсивної терапії обласної інфекційної лікарні доправили двох мешканок смт Михайлівка – мати і доньку.

"Станом на сьогодні, 11 лютого, після введення постраждалим протиботуліничної сироватки, їхній стан стабілізовано", - повідомили в лабораторному центрі.

Фахівці встановили, що жінки вживали рибні консерви з карася, які виготовили в домашніх умовах восени минулого року.

Зазначається, що цього року на Запоріжжі це перший випадок захворювання на ботулізм. 2018 року в регіоні зареєстровано 11 випадків захворювання на ботулізм з 14 постраждалими, троє з яких померли. Причиною захворювання в цих випадках була риба як домашнього, так і промислового виробництва, придбана в торговельній мережі.

Нагадаємо, лікарі розповіли, як уберегтися від ботулізму в консервації. Ботулізм може опинитися у закрутках з овочей, грибів та у паштетах. 

ВідеоДе ховається ботулізм та як уникнути небезпеки від убивчого токсину

Підхопити ботулізм сьогодні можна не лише, скуштувавши зіпсовану рибу. Збудник цієї страшної хвороби приховується у лісових грибах, травах і навіть у звичайній домашній консервації.

Де ховається ботулізм та як уникнути небезпеки від убивчого токсину

Залиште свій коментар

Вибір редакції