На Запоріжжі померли породілля та немовля: рідні планують судитися з медиками

На Запоріжжі померли породілля та немовля: рідні планують судитися з медиками

Фото: ТСН

Гроші на це жертвують і колеги померлої, і прості покупці аптеки, де вона працювала.

Породілля і ще ненароджене немовля померли на Запоріжжі – під час кесаревого розтину жінка впала у кому і  з неї вже не вийшла. Рідні звинувачують медиків, бо вагітна просилася у лікарню, почувалася зле, але її відправили додому, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

«Ось, мав забирати додому дружину та дитину, а привіз на цвинтар обох», - сумує Володимир. Вони разом із коханою чекали первістка і мріяли про донечку. Тепер єдине, що лишилося у чоловіка – світлини, де його Галина виглядає найщасливішою в світі.

На Запоріжжі люди звинувачують лікарів у смерті породіллі та ненародженого немовляти

На Запоріжжі люди звинувачують лікарів у смерті породіллі та ненародженого немовляти

Вагітність у жінки протікала цілком нормально – жодних патологій не помічено. Але коли прийшов час народжувати, її відправили додому та попросили прийти за кілька днів. У п’ятницю, коли Галині від болю було важко навіть ходити, медики знову відмовили у шпиталізації. «У них була вечірка, щоби не закрили пологовий будинок. Приїздила комісія – і ось вони там влаштовували бенкет», - каже хрещениця Любов Маркова.

У понеділок Галину таки шпиталізували у Кам’янську лікарню, але на кесарів розтин 34-річну жінку повезли лише надвечір. Спершу з операційної сповістили, що померла дитина, а потім чоловік дізнався і про смерть дружини – вона померла через 10 днів, не приходячи до тями після наркозу. Як кажуть джерела ТСН, наразі комісія розглядає дві версії трагедії: завелика доза наркозу, яка вбила обох, або ж інтоксикація через загибель плоду в утробі матері.

Головний лікар  і гінекологи досі губляться в показах, як саме відбувалася операція. Тим часом в аптеці, де працювала Галина, збирають кошти на адвоката, щоби покарати винних. У селищі, де сталася трагедія, Галину знали майже всі.  «Люди і решту тут залишають, і просто приносять. Нам уже довелося зробити коробку. Хай це буде для Галі», - каже колега померлої Тетяна Вишнякова.

До суду рідні планують звернутися, щойно отримають висновки медичної комісії про причини смерті жінки та немовляти. Аптека, де збирають кошти, розташована на території лікарні, у якій сталася трагедія. Фармацевти кажуть, що раніше медики заходили туди постійно, але з дня смерті Галини там не бачили жодного медпрацівника.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація