На Запоріжжі "прикрили" реабілітаційний центр із майже сотнею пацієнтів-заручників

На Запоріжжі "прикрили" реабілітаційний центр із майже сотнею пацієнтів-заручників

На Запоріжжі "прикрили" реабілітаційний центр із майже сотнею пацієнтів-заручників

Фото: Національна поліція України

Правоохоронці наголошують, що мала місце злочинна діяльність.

У Запорізькій області зупинено злочинну діяльність незаконного реабілітаційного центру закритого типу для нарко- та алкозалежних осіб. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Напередодні правоохоронці провели низку обшуків одразу на кількох об’єктах, де здійснював свою діяльність так званий центр реабілітації. "Зловмисники організували злочинну діяльність з метою отримання прибутку від родичів осіб, які мали нарко- та алкозалежність, а також від родичів літніх людей, які через вік та хвороби не здатні розуміти, що відбувається. Організатори в місті Запоріжжя та Запорізькому районі орендували приватні будинки, у яких утримували близько 80 осіб різного віку та статі", - констатували копи.

У Харкові правоохоронці припинили роботу підпільного реабілітаційного центру для наркозалежних

У Харкові правоохоронці припинили роботу підпільного реабілітаційного центру для наркозалежних

Вони встановили, що центр не є лікарською установою, не має в штаті медичних працівників, а лікуванням пацієнтів ніхто не займався. Насправді цих людей "незаконно позбавляли волі та утримували у неналежних, антисанітарних умовах, без повноцінного харчування, належного медичного обстеження та спостереження, надавали медичні препарати, не маючи відповідного дозволу".

"Кожен будинок був огороджений великим парканом, у наявності – сигналізація, на вікнах – заварені грати, ключі від вхідних дверей перебували виключно у охоронців реабілітаційних центрів, які охороняли їх цілодобово. Особи, які проходили "реабілітацію", не мали права залишати навіть територію будинку. За будь-які провини та проступки до них застосовувались заходи фізичного та психологічного впливу", - повідомили в поліції.

При цьому родичі сплачували за перебування в центрі 8-12 тисяч гривень на місяць. Додатково могли оплачуватися послуги з доставки пацієнтів. "Фігуранти під виглядом працівників поліції приїжджали до громадян, забирали потерпілих нібито до відділення поліції та привозили до приміщень", - пояснили у НП. Загалом встановлено, що до справи причетні четверо аферистів – жінка 1983 року народження, двоє чоловіків 1987 року народження та чоловік 1985 років народження.

Наразі правоохоронці затримали підозрюваних і продовжують слідство у справі про незаконне позбавлення волі або викрадення людини. "Встановлюється все коло осіб, причетних до скоєння злочину. Вилучено речові докази", - розповіли в поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація