На Запоріжжі старшого слідчого ДФС схопили на хабарі

На Запоріжжі старшого слідчого ДФС схопили на хабарі

Фото: Генеральна прокуратура України

Загальна сума хабарів податківця становить понад 250 тисяч гривень.

У Мелітополі старшого слідчого в особливо важливих справах ДФС затримали за систематичне хабарництво.

Про це повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

"У вівторок, 11.04.2017, військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України в результаті злагодженої спільної роботи з оперативними підрозділами Управління СБУ в Запорізькій області та працівниками Внутрішньої безпеки ДФС зупинено злочинну діяльність старшого слідчого в особливо важливих справах Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Державної фіскальної служби в Запорізькій області", - йдеться у повідомленні.

Як встановили слідчі, старший лейтенант систематично вимагав та отримував від приватних підприємців гроші за закриття кримінальних проваджень.

Правоохоронці задокументували одержання ним хабарів на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

Наразі правопорушнику повідомили про підозру у вчиненні хабарництва, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці березня на хабарі схопили очільника Любомльської РДА. Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, посадовець отримав гроші за виділення 16 га землі в оренду.

"Сума орендної плати зменшувалася в кілька разів і виділялася за рахунок земель невитребуваних часток (паїв)", – написав він.

Після цього Порошенко відсторонив його з посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація