На Запоріжжі вчителі оголосили страйк через невиплату зарплат

На Запоріжжі вчителі оголосили страйк через невиплату зарплат

Фото: ТСН

Востаннє їм платили ще минулого року.

На Запоріжжі в Розівському районі вчителі оголосили безстроковий страйк через невиплату зарплати.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У місцевих дітей канікули розпочалися на два тижні раніше. Школа немов вимерла, оскільки заняття були скасовані через страйк педагогів. Вони третій місяць за свою роботу не отримують жодної копійки.

На Запоріжжі вчителі оголосили безстроковий страйк через невиплату зарплати

На Запоріжжі вчителі оголосили безстроковий страйк через невиплату зарплати

"Ми зверталися до всіх інстанцій, які у нас є. Ми писали листи. Ми дзвонили на гарячу лінію", - розповідає директорка Розівської ЗОШ №1 Тетяна Невакшонова.

Учителі прямують до районної адміністрації та вимагають від посадовців негайно сплатити заборгованість. Багатьом з них немає, за що купити їсти. У місцевих магазинах учителям уже відмовляють брати на список.

"Повірте, дуже соромно, коли ти в магазині пишешся на буханку хліба в борг, а в тебе за плечима стоять твої учні. Повірте – це дуже соромно. Соромно і принизливо", - розповідає одна із педагогів.

За словами чиновників, заборгованість виникла через скасування виборів до територіальних громад. Від 1 січня бюджетні виплати мали спрямувати вже на новостворені об’єднання. Але через запровадження в листопаді минулого року воєнного стану, вибори до територіальних громад довелося скасувати. Гроші, які мали заплатити людям, зависли в повітрі. Два місяці люди чекали реакції парламенту, ще два тижні - доки підпише спікер, тепер чекають президента.

"Буквально наприкінці минулого тижня він (закон – ред.) поступив на підпис до президента України. Чекаємо, що найближчими годинами ці зміни до закону про бюджет будуть підписані", - зазначив голова Розівської РДА Володимир Ревут.

Страйк оголосили аж сім шкіл Розівського району області. За словами педагогів, їх уже почали залякувати обласні чиновники. Начебто, якщо бунтівники не повернуться до навчального процесу, за кожен день із них вираховуватимуть гроші. Учителі натомість заявили, що страйк буде безстроковим.

Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація