На засніженій Буковині поліцейські "полюють" на вантажівки з літньою гумою

На засніженій Буковині поліцейські "полюють" на вантажівки з літньою гумою

Машинам забороняють рухатися далі та скеровують на шиномонтаж.

Чернівецьку область у понеділок засипало снігом. Як завжди, водії до перших зимових опадів виявилися неготовими, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вочевидь, літню гуму змінили не всі, швидкість теж не скинули, тому ДТП у регіоні побільшало. Внаслідок п’яти аварій три легковики, мікроавтобус та навіть автокран опинилися в кюветі – їх усіх знесло із траси, бо водії не впорувалися з керуванням на слизькій дорозі. На щастя, минулося без жертв.

На Буковині снігопад спричинив масові ДТП

На Буковині снігопад спричинив масові ДТП

На міжнародній трасі на Порубне, де багато підйомів, патрульні поліцейські перевіряють вантажівки – на лисій літній гумі транспорт просто зупиняють, адже фури не зможуть здолати підйоми і блокуватимуть рух. "Перевіряєм у вантажівок покришки, чи готові вони до такої погоди, і або допускаєм їх до проїзду, або відправляєм на техобслуговування", - пояснив інспектор патрульної поліції Чернівецької області Альберт Ковальчук.

На трасі нині працює техніка служби автомобільних доріг, зокрема машини з сіллю. Синоптики обіцяють і надалі інтенсивні опади, тож дорожники і патрульні попереджають, що рух на дорогах області найближчим часом може значно ускладнитися. Водіїв просять по можливості утриматися від далеких поїздок і, звісно ж, подбати про готовність до зими свого транспорту.

Тим часом в Одесі поривчастий вітер повалив понад десять дерев, одне впало на дахи припаркованих авто – постраждали одразу десять машин. Ще одне зачепило кіоск ремонту взуття й обірвало дроти електромережі. Одну автівку привалило під час руху, люди не постраждали. Але синоптики  попереджають, що негода в регіоні тільки посилиться – там очікують ураганного вітру до 28 метрів за секунду. На морі уже здійнявся сильний шторм, роботу портів обмежили, а летовище не змогло прийняти рейс із Відня. 

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація