На Житомирщині десятки переселенців замерзають у санаторії через відсутність кочегарів

На Житомирщині десятки переселенців замерзають у санаторії через відсутність кочегарів

Фото: УНІАН

Чиновники вважають, що роботу кочегара переселенці мають оплачувати з власної кишені.

На Житомирщині в санаторії замерзають три десятки переселенців із Луганської та Донецької областей через відсутність кочегарів, які можуть розтопити котел, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Нині 12 родин із окупованих територій, переважно діти, жінки та інваліди, змушені ходити у верхньому одязі в санаторії, де живуть останні 5 років, бо всередині холодніше, ніж на вулиці, і скаржаться, що навіть це їх не рятує від хвороб.

За словами людей, вони намагались вмикати електрообігрівачі, проте cтара мережа не витримує навантаження та постійно закорочує. Переселенці згадують, що перші роки у санаторії було тепло, але цьогоріч котел просто не запустили.

Як пояснив головний лікар санаторію, котельня цілком справна, проте в установи немає грошей на зарплати кочегарам.

"Через те, що у нас 5-й рік переселенці, вже санаторій боргами загнали в такий глухий кут, що нам просто податкова через виконавчу службу арештувала рахунки", - розповів головлікар санаторію "Тетерів" Сергій Криворучко.

Випробування холодом: на Житомирщині в санаторії замерзають три десятки переселенців

Випробування холодом: на Житомирщині в санаторії замерзають три десятки переселенців

Тим часом в обласній адміністрації переселенцям запропонували найняти кочегара власним коштом.

"Держава їх забезпечує соціальними виплатами, хай вони організовуються і палять. Систему опалення ми поремонтували. Ну, напевне, треба найняти якусь людину, яка їм би палила", - заявив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації Юрій Прокопець.

Своєю чергою переселенці запевняють, що їм нема чим платити кочегарам, а найголовніше - бояться довірити котельню сторонній людині з міркувань безпеки.

Нині люди з острахом чекають на морози і кажуть, що коли вони вдарять, то підуть жити до пунктів обігріву чи у лікарню.

Кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація