На Житомирщині мати з сином організували дитячу порностудію

Обом загрожує до 15 років ув’язнення.

В одному з районів на Житомирщині мати з сином, мешканці Києва, орендували приміщення, влаштували там фотостудію, проте моделями в них були оголені 12-13-річні дівчатка із багатодітних та неблагополучних сімей.

"Жертв" зазвичай шукала 55-річна жінка. Вона підшукувала привабливих зовні, але незаможно одягнених дітей і пропонувала підзаробити, користуючись їхнім уразливим станом та недосвідченістю. Фото робив її 35-річний син. Світлини оголених дівчат-підлітків продавали через Інтернет. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Порностудія діяла протягом останнього року. Туди заманили 10 дітей.

"Наразі у нас є відомості про десятьох дітей, які потрапили у тенета цього дуету, однак ми маємо підстави вважати, що жертв було набагато більше", - сказав заступник начальника поліції в Житомирській області Сергій Крупєй.

Тож поліцейські звертаються до громадян: у разі наявності відомостей щодо дітей, які могли постраждати від незаконної діяльності цих осіб, просять повідомити за номерами телефонів: (097) 699-99-59, (097) 962-64-59, (097) 378-05-07. Правоохоронці гарантують конфіденційність та безпеку дітей.

Матері й сину оголосили про підозру у торгівлі людьми або іншій незаконній угоді щодо людини та виготовленні і збуті порнографії. Нині вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Їхні діяння кваліфікували за ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) та ч.4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Обом загрожує до 15 років ув’язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація