На Житомирщині матір прирекла 2-річного сина на самотній домашній полон

На Житомирщині матір прирекла 2-річного сина на самотній домашній полон

Фото: ТСН

Плач дитини почули сусіди та викликали поліцію.

Понад добу під замком просидів 2-річний хлопчик на Житомирщині, якого мати замкнула вдома, а сама подалася невідомо куди. Стурбовані сусіди наступного дня викликали поліцію, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Голодного і наляканого хлопчика передали медикам, 2-річного Віталіка прихистили в дитячому відділені райлікарні. "Дитина була брудна. Вимили, погодували", - розповіла медсестра Тамара Франчук. Малюк уже звик до рук лікарів і відгукується, коли його кличуть. Дитину обстежили і переконалися, що хлопчик цілком здоровий – за винятком пережитого стресу. "І дорослий у закритому приміщені  буде страждати, а маленька дитина без мами цілу добу – це взагалі жах", - каже завідувач дитячого відділення Чуднівської райлікарні Андрій Коритко.

На Житомирщині мати замкнула на добу 2-річного хлопчика у квартирі

На Житомирщині мати замкнула на добу 2-річного хлопчика у квартирі

Сусіди кажуть, що бачили, як жінка ввечері сідала в маршрутку, а вночі чули плач дитини – і це було вже не вперше. Копи, котрі прибули на виклик, ламати двері не наважилися, але знайшли родичів, один із яких потрапив у хату через вікно та визволив хлопчика з домашнього  полону.  У поліції відкрили кримінальне провадження, матір розшукують соціальні служби і правоохоронці. Телефоном жінка запевняє, що сина зоставила на знайомого. "Дитина була не сама – це раз, я поїхала зранку – це два. Я попросила людину, щоби дивилася. Я не була п'яна, нічого хто там що говорить", - твердить Наталія Лінова.

А от сільський голова іншої думки і твердить, що жінка регулярно пиячить, і раніше її позбавили батьківських прав на трьох старших дітей. "Веде розгульний спосіб життя. За дітьми ми не раз заходили у цю квартиру. Попередні троє дітей, які були від першого чоловіка, зараз в інтернаті, вона їх кидала неодноразово", - запевняє селищний голова с.Вакуленчук Василь Хрестенко. ТСН вдалося розшукати батька хлопця, який живе зі своєю матір’ю, а працює в Києві. Він каже, що на дитину регулярно відправляв гроші, а куди їх витрачала матір Віталика – гадки не має. Тепер чоловік обіцяє якнайшвидше забрати сина з лікарні та вже оформлює документи. "Дитина буде моєю, вона в мене записана у паспорті. Це моя рідна кров, як я можу від нього відмовитися", - заявив Олександр Морозов.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація