На Житомирщині на хабарництві спіймали голову райдержадміністрації

Хабарника затримали у робочому кабінеті одразу після отримання частини грошей у розмірі п'ять тисяч гривень.

У Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві голову однієї з районних державних адміністрацій області.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновник вимагав сім тисяч гривень у власника місцевого каменеобробного цеху за не перешкоджання його підприємницькій діяльності.

"У разі відмови посадовець неодноразово погрожував під час особистих зустрічей включити цех до переліку підприємств для перевірки контролюючими органами", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперативники СБ України затримали голову райдержадміністрації у робочому кабінеті одразу після отримання частини хабара у розмірі п'ять тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, у Києві викрили на хабарництві полковників з прикордонної служби та Генштабу Збройних Сил. Правоохоронці встановили, що до старшого офіцера відділу забезпечення підготовки військ Генштабу ЗСУ звернувся знайомий, який бажав проходити військову службу у прикордонних військах.

Полковник для "вирішення питання" зв'язався зі своїм колегою, одним із керівників Головного центру кадрового забезпечення Держприкордонслужби, який оцінив працевлаштування чоловіка у шість тисяч доларів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація