У Житомирі підприємство з виготовлення кормів отруює місцевих їдким димом

У Житомирі підприємство з виготовлення кормів отруює місцевих їдким димом

Завод працює без належних паперів і очисних установок.

Чистого повітря вимагають від чиновників житомиряни. Жителі цілого мікрорайону Крошня задихаються від їдкого диму. Він іде з труби підприємства, яке виготовляє комбікорм. Люди скаржаться на погане самопочуття, кажуть, що найбільше потерпають діти. Після численних скарг чиновники з'ясували, завод не має дозволу на викиди в атмосферу.

Густий дим з труби підприємства, розташованого поряд з будинками, люди зняли на телефон. Кажуть, таке вони бачать щодня і дуже потерпають.

"У мене онучка маленька, кашляє і алергія з'являється. І вночі задихаєшся, вікно відчинити не можна. Як це серед жилого масиву дозволили таке виробляти?" - дивується місцева мешканка.

З плакатами люди прийшли пікетувати сесію міськради. Бо, кажуть, усі їхні скарги марні. Депутати обіцяють, що на місце приїде комісія. Цех розташований ось за  парканом на промисловій території. Сторонніх туди не пускає охорона.

Жителі одного з мікрорайонів Житомира задихаються від їдкого диму

Жителі одного з мікрорайонів Житомира задихаються від їдкого диму

Чиновницю інспекції з благоустрою на територію теж не пускають. Вона каже, комбікормовий цех з весни з'явився на території іншого підприємства. І за скаргами людей його перевіряли.

"Немає дозвільних документів на викиди. Це є порушення і з цього приводу екологічна інспекція подала до суду", - каже заступник начальника КП "Інспекція з благоустрою" Тетяна Степаницька.

Керівник підприємства, до журналістів виходити відмовляється. Телефоном зізнається, дозволів на викиди у повітря справді не мають.

"Ми зараз дозвіл цей виробляємо. Але він робиться майже півроку. Ми звідки знали, що тут буде таке? Це промзона. Те, що тут зараз будинки люди збудували, це просто така накладка вийшла", - каже чоловік.

Врешті на підприємство приїжджає обіцяна депутатами комісія. Чиновники на територію пройшли, журналістам - зась. Власник пообіцяв міським урядникам, що через десять днів встановить очисне обладнання. Доти цех тимчасово не працюватиме. Але щойно чиновники поїхали, як труба знову задиміла.

Повʼязані теми:

Наступна публікація