На Житомирщині школярка зі складним переломом на фізкультурі лишилася без першої допомоги

На Житомирщині школярка зі складним переломом на фізкультурі лишилася без першої допомоги

Фото: Getty Images

У цьому ніхто не винен, переконують у школі.

Без першої медичної допомоги залишилась учениця 2-го класу Новоград-Волинської школи на Житомирщині, яка травмувалася під час уроку фізкультури. Вона зламала дві кістки, але медсестри на роботі в цей час не було, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дитина під час стрибка перечепилася та невдало впала. Вчитель одразу зрозумів, що це перелом. "Я бачив, що в неї рука вигнулася. Моя перша допомога – прибрати дитину саме з того місця, де сталася травма", - розповів фізкультурник Юрій Ковальчук. Зі спортивного залу травмовану школярку повели на другий поверх у кабінет медсестри. Але першу допомогу дитині нікому було надати, бо медсестра приходить на годину пізніше від початку занять у школі.

7-річна дівчинка з відкритим переломом і зміщенням обох кісток правого передпліччя протягом півгодини чекала на приїзд швидкої. "Так не має бути. Медсестра повинна розпочинати свій робочий день разом із дітьми", - каже мама Анфіса Дмитренко. На її думку, завинив і фізрук. Адже ставив перед дітьми не за віком складні завдання, а потім змушував дитину з важкою травмою рухатися. "Наскільки я знаю, дитина повинна лежати, щоб не піднімалася до приїзду швидкої", - твердить жінка.

На Житомирщині другокласниці невчасно надали медичну допомогу в школі

На Житомирщині другокласниці невчасно надали медичну допомогу в школі

Місцеві травматологи порушень у діях учителя фізкультури не вбачають. Вони кажуть, що саме шкільна медсестра, до якої дівчинку і відвели, має надавати школярам першу медичну допомогу. А те, що в медсестри на момент травмування ще робочий день не почався – питання не до них. "Це питання до школи", - уточнив лікар-травматолог міської лікарні Олег Ковальчук. У школі ж ситуацію пояснюють трудовим кодексом. "Медик не може працювати 12 годин, тому було зроблено так", - каже директор Віктор Мельник. Але додає, що графік уже виправлено, і медсестра тепер виходитиме на роботу раніше.

За фактом травмування учениці в школі поліція відкрила кримінальне провадження. Тим часом мама потерпілої дівчинки збирається довести справу до суду. А після одужання доньки має намір перевести її в іншу школу.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація