На Житомирщині сільський голова погорів на хабарі майже у мільйон гривень

Посадовець вимагав гроші за надання в оренду землі фермеру.

У Житомирській області сільського голову викрили у хабарництві за надання в оренду земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомили у Департамент захисту економіки Національної поліції

"Згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні" нерозподілені земельні ділянки, невитребувані частки (паї) після формування їх у земельні ділянки можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку за рішенням сільської ради. Усвідомлюючи нові можливості щодо передачі у користування земель, сільський голова швидко почав користуватися розширеними повноваженнями", - розповіли правоохоронці.

Як з’ясували слідчі, за передання в оренду 116 га невитребуваних земельних паїв посадовець вимагав від представника фермерського господарства 35 тисяч доларів США (еквівалент у гривні 949 тисяч гривень).

Здирника затримали під час отримання другої частини хабара у розмірі 30 тисяч доларів.

Під час обшуку у помешканні посадовця правоохоронці вилучили понад 10 тисяч доларів, 10,5 тисячі гривень та 5 тисяч російських рублів, у тому числі частину з першого "траншу" -  понад 3,5 тисячі доларів.

Наразі сільського голову затримано, вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 (Одержання хабара) КК України, та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині мера міста затримали на хабарі у 30 тис. доларів. Він також обіцяв вирішити питання щодо оренди землі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація