Наблизилися до піку: Україною шириться грип, школи закривають на карантин

Наблизилися до піку: Україною шириться грип, школи закривають на карантин

Централізовано навчання перервалося лише в деяких містах.

В Україні масово закривають школи на карантин через спалах грипу та гострих респіраторних інфекцій. Навчання скасували в частині шкіл на Волині, Вінниччині, Запоріжжі, Миколаївщині, Дніпропетровщині та Рівненщині, а в Чернівцях по домівках відправили всіх школярів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ще вчора там було тільки 10 шкіл, у яких скасували навчання, а з п’ятниці на карантин закриються абсолютно всі. Навчальний процес призупинили через відсутність великої кількості дітей, і рівень захворюваності продовжує зростати. Відтак карантин триватиме до 18 лютого. "Навчання продовжується дистанційно. Ті, хто хворіє, навчатися не будуть, а для інших на сайті навчального закладу будуть розміщенні відповідні завдання", - пояснив начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

В Україні масово закривають школи на карантин через спалах грипу

В Україні масово закривають школи на карантин через спалах грипу

У Львові навчання вирішили перервати у 12 школах, і наразі лише до найближчої п’ятниці. Рішення про вимушені канікули прийняли, тому що у ці школи через хворобу не прийшли близько 40% учнів. Освітяни не виключають, що у кількість шкіл, котрі підуть на карантин, може зрости, але оголошувати загальноміського карантину поки що не планують.

У Миколаєві карантин розпочнеться з понеділка, закриті будуть усі школи міста. Нині понад 20% учнів захворіли на грип та ГРЗ, а в деяких закладах злягла половина першокласників. Вимушені канікули триватимуть до кінця наступного тижня, а вчителям рекомендують організувати дистанційне навчання. Однак не всі епідеміологи підтримують такі заходи. "Діти не будуть сидіти вдома ізольовано. Вони підуть у кіно, в якісь розважальні центри. Просто закрити – це не вихід. Закрити, щоб провести профілактичні заходи специфічні – це допоможе", - вважають фахівці.

У деяких столичних школах дітей розпустили до наступного понеділка та придбали бактерицидні лампи для знезаражування приміщень. Загалом у Києві захворіло 30 тисяч дітей, через що повністю закрили 36 шкіл, а ще у 50 навчання припинили окремі класи. Щодня кількість закладів, де оголошують карантин, зростає, проте в КМДА все ще сподіваються, що цьогоріч минеться без повного закриття шкіл. "Ситуація абсолютно очікувана, сезонна. Для києва є безпрецидентним – більше 30 тисяч провакцинувалося за цей відповідний період", - наголошують чиновники.

За прогнозами українських лікарів, поширення грипу досягне піку наступного тижня. Увагу громадян звертають на головні симптоми: нежить, сльозотеча, біль у горлі та м’язах, загальна слабкість і висока температура. Фахівці радять пощадити свій колектив і не нести туди вірус, якщо такі симптоми почнуть з’являтися. І полюбити себе й залишитися вдома у ліжку, аби не допустити ускладнень.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація