НАБУ оприлюднило повну версію фільму про схему Розенблата та Полякова з видобутку бурштину

НАБУ оприлюднило повну версію фільму про схему Розенблата та Полякова з видобутку бурштину

Фото: УНІАН

Відео з'явилося на офіційному каналі Бюро на YouTube.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оприлюднили відеоматеріали, які нібито свідчать про причетність нардепа Борислава Розенблата до корупційної схеми з організації незаконного видобутку та продажу бурштину.

Відповідний запис був продемонстрований під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, на якому вирішували питання зняття з Розенблата депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності.

"Відеоматеріали отримані під час здійснення детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП негласних слідчих дій, які проводились із дотриманням вимог чинного законодавства, в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240, ч.4 ст.368, ч.2 ст.369-2, ч.3 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України", - заявили у прес-службі НАБУ.

За даними НАБУ, на відео зафіксовані зустрічі та переговори агента Катерини з Максимом Поляковим, його помічницею Тетяною Любонько та нардепом від БПП Бориславом Розенблатом, які домовляються про незаконний видобуток бурштину.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардеп від БПП Борислав Розенблат і парламентар від "Народного фронту" Максим Поляков.  За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі – більше 300 тисяч гривень. 

19 червня детективи НАБУ затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара у розмірі 200 тис. доларів. Нардеп Сергій Лещенко стверджував, що поплічник Розенблата отримав гроші за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину. 

Сам політик назвав звинувачення на адресу його охоронця провокацією.

6 липня нардепи вирішили, що наданої ГПУ та САП аргументації недостатньо для зняття недоторканності з колеги Розенблата - Максима Полякова.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація