НАБУ порушило справу проти Труби через можливе зловживання впливом

НАБУ порушило справу проти Труби через можливе зловживання впливом

Фото: УНІАН

Це може бути наслідком оприлюднених у Telegram аудіозаписів із кабінету колишнього директора ДБР.

Національне антикорупційне бюро України порушило справу проти колишнього директора ДБР Романа Труби за статтею про можливе зловживання впливом.

Відповідні документи оприлюднив адвокат Ігор Головань, який є захисником п’ятого президента Петра Порошенка у справах проти нього в ДБР.

"13.12.2019 року ухвалою ВАКС уповноважені особи НАБУ були зобов'язані внести до ЄРДР відповідні відомості за повідомленням від 04.12.2019 року та видати заявнику відповідний витяг з ЄРДР. І тільки зараз отримали листа, в якому повідомлялося про виконання ухвали слідчого судді ВАКС від 13.12.2019 року та про внесення в ЄРДР відомостей за відповідним повідомленням про кримінальні правопорушення та про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні N52019000000001163 з попередньою кваліфікацією за ст. 369-2 ККУ", - повідомив він.

НАБУ почала розслідування щодо ймовірних корупційних діянь ексдиректора ДБР Труби

НАБУ почала розслідування щодо ймовірних корупційних діянь ексдиректора ДБР Труби

У документах вказано, що досудове розслідування було розпочате 19 грудня 2019 року. У витязі з ЄРДР зазначається, що НАБУ розслідують можливе здійснення Трубою незаконного впливу на слідчих ДБР для ухвалення рішень з метою одержання неправомірної вигоди.

Фото: Українська правда

Нагадаємо, 19 листопада в Telegram з’явився черговий канал про українську політику під назвою "Трубу прорвало". Протягом години там було оприлюднено майже 10 аудіозаписів розмов людини із голосом, схожим на ексдиректора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Засновники Telegram-каналу стверджують, що отримали цілі години записів із кабінету очільника ДБР та публікують лише невелику частину цих розмов.

До цього 21 вересня Труба повідомив, що знайшов у своєму кабінеті прослушку, яка була розташована у вентиляційній системі. На опублікованих аудіозаписах теж доволі чітко чутно роботу вентиляторів, які часто приглушували звук. У кожного запису в цьому Telegram-каналі є визначена дата і жодної з них немає пізніше 19 вересня 2019 року.

3 грудня напередодні голосування за законопроєкт про перезавантаження ДБР у цьому каналі з’явились нові аудіозаписи із кабінету Труби. Цього разу засновники каналу опублікували "записи з кабінету", де йдеться про справу стосовно "нафтових інтересів Коломойського", "американські вибори" та "справи Порошенка". Рівно через місяць, 3 січня, там з’явилися нові записи, на яких Труба обговорює справи із керівником патронатної служби Олександром Удовиченком, а також своєю "правою рукою" Ігорем Щербиною, якого було затримано на початку грудня через отримання хабарів.

"Трубу прорвало": записи нібито звіту очільника ДБР Андрію Богдану оприлюднили в інтернеті

"Трубу прорвало": записи нібито звіту очільника ДБР Андрію Богдану оприлюднили в інтернеті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація