НАБУ повідомило про підозру екс-голові правління підприємства залізничного транспорту

НАБУ повідомило про підозру екс-голові правління підприємства залізничного транспорту

Фото: Reuters

За даними слідства, ДП завдано збитків на суму 8,8 млн грн.

Сьогодні, 28 листопада, детективи НАБУ за погодженням з прокурорами САП повідомили колишньому в.о. голови правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» про підозру у зловживанні службовим становищем з метою надання неправомірної вигоди третій особі.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Повдіомляється, що дії екс-керівника підприємства залізничного транспорту кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою чи службовим становищем").

Детективи НАБУ встановили, що впродовж 2016-2017 років посадовець уклав завідомо невигідні для державного підприємства договори страхування, які фактично не виконувались. За даними слідства, ДП завдано збитків на суму 8,8 млн грн.

Міністр інфраструктури передав до НАБУ докази корупції в "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури передав до НАБУ докази корупції в "Укрзалізниці"

«На переконання детективів, при укладанні договорів страхування порушено вимоги п.13 постанови Кабінету Міністрів України № 1673 від 29.11.2006 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів», а також ст. ст. 75, 89 Господарського кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Наразі, вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше Набув чинності вирок суду, згідно з яким понад 20 мільйонів гривень було стягнуто до державного бюджету. Кошти були конфісковані в рамках розслідування Національного антикорупційного бюро України справи за фактами зловживання службовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України (нині ПАТ "Укрзалізниця"), яке розпочалося в березні 2016 року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація