НАБУ повідомило про підозру Гладковському

НАБУ повідомило про підозру Гладковському

Фото: УНІАН

Слідство підозрює ексзаступника секретаря РНБО у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків.

Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру колишньому першому заступнику секретаря РНБО та керівнику концерту "Богдан" Олегу Гладковському (Свинарчуку).

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

"18 жовтня 2019 року колишньому першому заступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони, затриманому детективами НАБУ 17 жовтня, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст. 364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, повідомлення про підозру погодив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Згідно з даними слідства, експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

"Експерший заступник секретаря РНБО забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків", - вважає слідство.

Окрім цього детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідство зібрало достатньо доказів, аби оголосити про підозру Олегу Гладковському

Слідство зібрало достатньо доказів, аби оголосити про підозру Олегу Гладковському

Нагадаємо, фігурант резонансного розслідування про корупцію в "Укроборонпромі" та колишній член ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, втім його не пропустили. Згодом Гладковський вирушив до ресторану біля Бориспільської траси, де його затримало НАБУ. Там підтвердили затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

У корпорації "Богдан" затримання їхнього нинішнього президента Гладковського називають "безпідставним та політично заангажованим". Мовляв, він не хотів втекти за межі України, а просто прямував на виставку автобусної техніки до Бельгії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гладковського
Наступна публікація