НАБУ розпочало розслідування після заяви Кличка щодо "хабара Богдану"

НАБУ розпочало розслідування після заяви Кличка щодо "хабара Богдану"

Фото: НАБУ

Відомості внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування за фактами, викладеними в заяві мера Києва Віталія Кличка щодо можливої пропозиції хабара керівнику Офісу президента Андрію Богдану.

Про це повідомила пресслужба відомства 5 серпня.

Бюро внесло до Єдиного реєстру відомості, подані Кличком, однак наголошує, що це не "свідчить про те, що з боку тієї чи іншої особи дійсно мали місце неправомірні дії".

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами, викладеними в заяві мера Віталія Кличка щодо можливого вчинення кримінального корупційного правопорушення, підслідного НАБУ. Попередня правова кваліфікація ч.1 ст.369 КК України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі"), – йдеться в повідомленні.

У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи #НАБУ розпочали розслідування за фактами, викладеними в заяві мера...

Опубліковано НАБУ Понеділок, 5 серпня 2019 р.

Нагадаємо, під час пресконференції 30 липня керівник ОП Андрій Богдан заявив про те, що йому пропонували 20 млн доларів за те, щоб "не рухати" Кличка з посади голови КМДА

До цього Богдан звернувся до уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації. Його заступник Руслан Рябошапка висловив сподівання, що це питання буде вирішене на найближчому засіданні Кабінету міністрів. При цьому Рябошапка закликав не політизувати це звільнення.

"Є норма закону, згідно з якою голова місцевої державної адміністрації призначається на термін повноважень президента України. Яка може бути політика у тому, що змінився президент і термін повноважень голови місцевої адміністрації закінчився?" – пояснив заступник голови ОП.  

Сам Кличко у  відповідь заявляв, що розподіл повноважень міського голови Києва та керівника столичної державної адміністрації нібито суперечить європейській практиці місцевого самоврядування та звернувся до Національного антикорупційного бюро із закликом відкрити кримінальне провадження за заявою керівника Офісу президента Андрія Богдана про пропозицію йому хабара

Голова Офісу президента Богдан розкритикував очільника КМДА і мера Віталія Кличка

Голова Офісу президента Богдан розкритикував очільника КМДА і мера Віталія Кличка

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація