НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Луценка. Той розповів, що "опоненти шукають бліх і видають їх за мамонта"

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Луценка. Той розповів, що "опоненти шукають бліх і видають їх за мамонта"

Фото: Право на владу

Бюро порушило справу проти ексгенпрокурора після відповідного рішення суду.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження проти ексгенпрокурора Юрія Луценка через можливе зловживання владою чи службовим становищем.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Української правди"

"13 серпня на виконання вимог постанови детективи Національного бюро внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого вчинення генеральним прокурором кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, провадження відкрили після надходження до НАБУ ухвали Солом’янського районного суду Києва від 5 серпня, яка зобов’язувала НАБУ внести відомості до ЄРДР відносно порушення з боку Луценка.

"Звичка моїх опонентів шукати бліх і видавати їх за мамонта - незмінна. Попри фанфари певних ЗМІ, ця справа НАБУ присвячена тому, що я нібито не виніс догану заступнику. Нічого не скажеш - масштабна справа", - написав Луценко у Facebook.

Звичка моїх опонентів шукати бліх і видавати їх за мамонта - незмінна. Попри фанфари певних ЗМІ ця справа набу присвячена тому, що я ніби то не виніс догану заступнику. Нічого не скажеш - масштабна справа.

Опубліковано Юрієм Луценком Середа, 16 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань за заявою голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем колишнім генпрокурором Юрієм Луценком. За інформацією Арахамії, Луценко, ймовірно, змовившись із народним депутатом України VIII скликання та іншими особами, зловживав службовим становищем шляхом сприяння незаконному гральному бізнесу. Санкція інкримінованої статті передбачає до трьох років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади.

Як повідомлялося раніше, Окружний суд відкрив провадження за позовом Черновецького щодо заборони Луценку виїжджати за кордон. Згодом прессекретарка Луценка Лариса Сарган розповіла, що ексгенпрокурор України поїхав до Великої Британії, щоб вивчати англійську мову. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація