НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо видачі МВС нагородної зброї

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо видачі МВС нагородної зброї

Фото: УНІАН

Справу розслідує інший правоохоронний орган.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо безпідставної видачі Міністерством внутрішньої справ нагородної зброї цивільним особам.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських Новин".

Детективи Бюро відкрили кримінальне провадження 6 липня цього року. Підставою для відкриття стало рішення Солом’янського райсуду Києва. Провадження розпочато за статтею про зловживання владою і передано Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

САП, у свою чергу, передало справу іншому правоохоронному органу, але якому – не вказується.

Також у НАБУ зазначають, що з 2 березня поточного року відомство розслідує кримінальне провадження за фактом заволодіння посадовою особою МВС на користь третіх осіб вогнепальною зброєю шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Нагадаємо,  про видачу нагородної зброї раніше повідомляв і сам Аваков. У Facebook він писав, що за час перебування на своїй посаді роздав 1322 одиниці зброї.  За словами міністра, найбільше нагороджених було серед рядових і офіцерів поліції, бійців добробатів і спецпідрозділів МВС – 658. Також нагородні пістолети одержували рядові й офіцери Нацгвардії, волонтери, працівники УДО, співробітники місцевої влади, Кабміну та Адміністрації президента, співробітники РНБО, прокуратури, СБУ і Держприкордонслужби, спортсмени та представники творчих професій та інші. 112 одиниць зброї отримали депутати Верховної Ради двох останніх скликань. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація