НАБУ візьметься за перевірку кандидатів до нового Верховного Суду України

НАБУ візьметься за перевірку кандидатів до нового Верховного Суду України

Фото: УНІАН

Бюро буде максимально вивчати кандидатів, аби не допустити проникнення у нову судову владу людей з корупційними ризиками.

Національне антикорупційне бюро України долучиться до процедури відбору суддів до нового Верховного Суду України.

Про це сьогодні, 9 листопада повідомили у НАБУ.

Зокрема, Бюро оцінюватиме претендентів на наявність корупційних ризиків. Про це домовилися директор Бюро Артем Ситник та голова Вищої кваліфікаційної комісії  суддів (ВККСУ) Сергій Козьяков, обговорюючи деталі співпраці.

"НАБУ як правоохоронний орган, який виконує також аналітичну функцію, братиме активну участь в процесі формування Верховного Суду України. Ми підписали Меморандум з Вищою кваліфікаційною комісією суддів – тож будемо використовувати свої можливості для того, щоб максимально вивчити кандидатів і не допустити проникнення у нову судову владу людей з корупційними ризиками", — наголосив Ситник.

Нагадаємо, 7 листопада ВККСУ оголосила конкурс на 120 посад суддів у новому Верховному Суді України. Із них 30 посад – у Касаційному адміністративному суді, 30 – у Касаційному господарському суді, 30 – у Касаційному кримінальному суді і ще 30 – у Касаційному цивільному суді.

Відповідно до змін до Конституції в частині правосуддя, які набули чинності 30 вересня 2016 року, вищим судом України має стати створений заново Верховний Суд  у складі не більше, ніж 200 суддів. Натомість Вищий господарський, Вищий адміністративний та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ — ліквідуються.

Повʼязані теми:

Наступна публікація