НАБУ закрило справу проти скандального екс-прокурора Суса про незаконне збагачення - ЗМІ

НАБУ закрило справу проти скандального екс-прокурора Суса про незаконне збагачення - ЗМІ

Фото: УНІАН

Справу було закрито через визнання Конституційним судом статті про "незаконне збагачення" Кримінального кодексу "неконституційною".

Національне антикорупційне бюро припинило розслідування у кримінальному провадженні про можливе незаконне збагачення колишнього заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса.

Про це з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах пишуть "Українські новини".

За даними ЗМІ, справу було закрито після того, як Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт.

Як зазначається, справа розслідувалася від 2016 року за 2 ч. ст. 368-2 Кримінального кодексу, яку Конституційний Суд визначив як "неконституційна" і скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним та скасував наказ генерального прокурора Юрія Луценка про притягнення Суса до дисциплінарної відповідальності через невнесення до декларації коштовного автомобіля.

Сус був фігурантом гучного скандалу між НАБУ і ГПУ, а також ще одного скандалу - коли оформив на свою 85-річну бабусю елітний позашляховик Audi Q7, а після викриття оголосив машину у розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація