НАБУ затримала інвестора "Трейд Коммодіті", яку підозрюють у розкраданні грошей Міноборони

НАБУ затримала інвестора "Трейд Коммодіті", яку підозрюють у розкраданні грошей Міноборони

Фото: УНІАН

Затримання Трофименка відбулось майже одразу після прес-конференції щодо відкритої справи.

Слідчі Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали  Володимира Трофименка, одного з інвесторів "Трейд Коммодіті", підозрюваної у причетності до розкрадання державних коштів при закупівлі палива Міністерством оборони.

Як повідомили у прес-службі компанії, Трофименка доставили до НАБУ на вулицю Сурікова.

Затримання Трофименка відбулось майже одразу після його спільної прес-конференції з іншим інвестором "Трейд Коммодіті" Андрієм Адамовським, яка відбулася вранці у понеділок, 16 жовтня.

Чиновників Міноборони упіймали на схемі з закупівлі палива

Чиновників Міноборони упіймали на схемі з закупівлі палива

На прес-конференції Адамовський і Трофименко, зокрема, звинуватили НАБУ у необґрунтованості кримінальної справи проти "Трейд Коммодіті".

Джерела "Української правди" у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) підтвердили інформацію про затримання Трофименка.

Нагадаємо, що на прес-конференції 16 жовтня Андрій Адамовський заявив, що є інвестором "Трейд Коммодіті", а не акціонером, та заперечив зв'язок з цією компанією депутата Олександра Грановського.

Раніше нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ "Трейд Коммодіті" стоїть Андрій Адамовський - "багаторічний бізнес-партнер і спільник" нардепа Олександра Грановського. Сам Грановський свою причетність до "Трейд Коммодіті" заперечує.

Чотирьох чиновників підозрюють у викраденні з бюджету 150 мільйонів при закупівлі пального для армії

Чотирьох чиновників підозрюють у викраденні з бюджету 150 мільйонів при закупівлі пального для армії

Як відомо, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн грн держбюджету під час закупівель палива для Міноборони за ст. ч.5 ст.191 КК. Їм загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

Ігоря Павловського заарештовано на два місяці.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще двом чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.  

Компанія "Трейд Коммодіті" фігурує у злочинній схемі щодо закупівлі палива: НАБУ і САП підозрюють офіційного власника і директора компанії Вадима Майко і неформального керівника Володимира Гарькавого. За даними ЗМІ, підозрювані у причетності до розкрадання посадовці ТОВ "Трейд Коммодіті" (Кам'янське) втекли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація