Начальника управління Держрезерву викрили на спробі дати хабар голові установи

Начальника управління Держрезерву викрили на спробі дати хабар голові установи

Фото: НАБУ

Посадовець збирав "данину" з керівників підприємств, обіцяючи їм допомогти зберегти посади.

Посадовця Держрезерву викрили на хабарництві за збереження посад керівників підприємств, що входять до сфери управління агентства.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

"31 січня 2020 року детективи Національного бюро спільно з Головним Управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ за процесуального керівництва САП викрили начальника управління Державного агентства резерву України під час надання 40 тис. дол. США неправомірної вигоди голові цього держоргану. Особу затримали і наступного дня, 1 лютого, їй повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч.4 ст. 369 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За даними НАБУ, 2 лютого Вищий антикорупційний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,102 млн грн.

"Начальник управління Держрезерву упродовж листопада 2019 - січня 2020 року підбурював керівників підприємств, які входять до сфери управління Держрезерву, до надання неправомірної вигоди. Натомість посадовець обіцяв їм збереження посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву у їхній подальшій діяльності. Усвідомлюючи, що реалізувати цей задум можливо було лише за участі голови Держрезерву, підозрюваний спробував схилити його до одержання неправомірної вигоди від керівників згаданих підприємств", - встановило слідство.

Як зазначається, голова Держрезерву, отримавши таку "пропозицію", звернувся до правоохоронних органів, які за його заявою розпочали розслідування.

Так, правоохоронці зафіксували кілька випадків одержання підозрюваним хабаря від керівників підприємств нібито для подальшого передання голові Держрезерву. Водночас 20% від цієї суми начальник управління залишав собі як плату за "послугу".

Здирника затримали під час передання одного з таких траншів. Наразі НАБУ, ГУБКОЗ СБУ та САП проводять слідчі дії, спрямовані на встановлення інших випадків протиправної діяльності начальника управління Держрезерву та керівників підприємств, що входять до сфери управління органу.

Нагадаємо, раніше у Вінниці податківця схопили на хабарі оперативнику СБУ за вплив на слідчого ДБР. Інспектор приніс СБівцю 1300 доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація