Наче боєприпаси вибухали. Очевидець розповів про підпал авто екс-керівника "Правого сектору" у Рівному

Наче боєприпаси вибухали. Очевидець розповів про підпал авто екс-керівника "Правого сектору" у Рівному

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

Через підпалений джип згорів і легковик, який був припаркований поруч.

Вночі проти 3 червня у Рівному згоріли два автомобілі, один з яких належав колишньому керівнику місцевого "Правого сектору" Роману Ковалю.

Про це ТСН.ua повідомив очевидець події Мирослав Мельничук, який також поділився відео з місця подій.

Вночі у Рівному спалили авто екс-керівника "Правого сектору"

Вночі у Рівному спалили авто екс-керівника "Правого сектору"

"Близько першої години ночі я йшов зі стоянки і побачив осяяний полум'ям будинок. Було чутно такі вибухи, наче боєприпаси вибухали. Але то, скоріш за все, просто бензин вибухнув", – розповів Мельничук.

Згорілі автомобілі – Volkswagen Polo та Land Rover Freelander. Останній – невеликий джип з військовими номерами – був добровольчою машиною. На ній Коваль їздив на Донбас, а вдома постійно паркувався на цьому місці.

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

За словами очевидця, ця пожежа скидалася на підпал. Ймовірно, що підпалили джип, а потім вогонь перекинувся на легковик, що стояв поруч.

"Машина просто спалахнула. Я раніше також бачив пожежі авто. Зазвичай, коли машина сама загорається, то починає потихеньку, а тут дуже швидко зайнялася. Буквально декілька хвилин пройшло", – додав Мельничук.

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

Про підпал заявив і сам власник авто, про що написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Сьогодні вночі спалили мій автомобіль. Це помста за громадську, політичну і військову діяльність. Думаєте, що залякали? Помиляєтеся! Боротьба продовжується", – написав Коваль, додавши кілька фото.

Сьогодні вночі спалили мій автомобіль. Це помста за громадську, політичну і військову діяльність . Думаєте, що...

Опубликовано Романом Ковалем 3 июня 2018 г.

За словами очевидця, під час пожежі Коваль поводився доволі спокійно, а ось власниця другої автівки переживала подію дуже емоційно і плакала.

Місцева поліція розпочала розслідування за фактом умисного пошкодження майна.

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

"Унаслідок пожежі було пошкоджено два автомобілі – Volkswagen Polo, зареєстрований на лізингову компанію, та Land Rover Freelander, який належить 54-річному рівнянину. За попередньою інформацією причиною загоряння транспортних засобів є підпал, однак остаточну причину встановить експертиза", – йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції Рівненської області.

За фактом підпалу відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна). Правоохоронці встановлюють особу зловмисника. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 10 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація