Нацрада перевірить "Прямий канал" через образи Пояркова на адресу Зеленського

Нацрада перевірить "Прямий канал" через образи Пояркова на адресу Зеленського

Фото: УНІАН

Перевірку призначено позапланово.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку "Прямого каналу" через ведучого Сергія Пояркова, який ображав в ефірі президента Володимира Зеленського.

Нацрада отримала скаргу від громадянки Касьяненко, повідомляє Детектор медіа. 

На думку заявника, Поярков "посягає на честь і гідність президента України Володимира Зеленського". Моніторинг Нацради зафіксував ці сюжети. Перевірка, за яку проголосували п’ять зі семи членів ради (Ольга Герасим’юк, Юрій Зіневич, Олег Черниш, Олександр Ільяшенко і Максим Онопрієнко), має встановити, чи було порушення законодавства.

Член Нацради Сергій Костинський утримався від голосування за перевірку. Питання він назвав політичним, а програму негідною, яку неправильно випускати в ефір.

Перша заступниця голови Ольга Герасим'юк вбачає порушення всіх етичних стандартів професії. "Йдеться не про окремий сюжет, а про цілу передачу, у якій брали участь інші гості і підтримували таку риторику. Ведучий точно не має права подавати такий приклад в інформаційному просторі. Я вважаю, що треба провести перевірку і подумати, що робити з іншими каналами, які нехтують стандартами професії", - сказала вона. 

Утім, про які саме сюжети йдеться у зверненні, не зазначається. Ймовірно, про випуск програми "Поярков News" за 27 грудня 2019 року, у якому ведучий назвав Володимира Зеленського "маленьким чмом", "криворізьким сцикунчиком", а його батька назвав тупим.

Як повідомлялося, у грудні Нацрада позапланово призначила перевірку телеканалу "НАШ" колишнього нардепа Євгена Мураєва, в ефірі якого 19 грудня транслювали пресконференцію президента Росії Володимира Путіна. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація