Нацрада планує через суд анулювати ліцензію телеканалу "НАШ" нардепа Мураєва

Нацрада планує через суд анулювати ліцензію телеканалу "НАШ" нардепа Мураєва

Фото: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

Там порушили програмну концепцію каналу.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду для анулювання ліцензії телеканалу "НАШ" народного депутата Євгена Мураєва через порушення програмної концепції.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Попереднє рішення про винесення мовнику попередження через виявлені перевіркою порушення програмної концепції регулятор ухвалив 6 грудня 2018 року. Також було видано розпорядження, яким компанію "Максі-ТВ" зобов’язано упродовж двох тижнів із дня ухвалення рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. Проте, незважаючи на попередження, ТОВ "Наша Прага" далі мовило, не дотримуючись свого дозвільного документа, тобто порушувало вимоги, передбачені частиною сьомою статті 27, частиною восьмою статті 28, пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - йдеться у повідомленні.

У Нацраді зазначили, що формат мовлення "Максі-ТВ", на базі якого діє наразі телеканал "НАШ", за ліцензією є культурологічно-розважальним, тоді як фактично він є інформаційно-аналітичним. Згодом регулятор здійснив позапланову перевірку, яка виявила, що телеканал так і не виконав вимог Нацради.

"Це засвідчило, що ліцензіат ТОВ "Наша Прага" не увідповіднив свою діяльність вимогам чинного законодавства і не виконав розпорядження про усунення порушень після оголошення попередження в установлені регулятором терміни. Це є підставою для звернення Національної ради до суду з позовом про анулювання ліцензії. За це рішення члени Національної ради проголосували одноголосно", - підкреслили в прес-службі Нацради.

Нагадаємо, на початку грудня 2018 року активісти націоналістичної організації УНА-УНСО зібрались на мітинг під стінами нового телеканалу народного депутата Євгена Мураєва "НАШ". Націоналісти намагались обтягнути вхід на територію телеканалу колючим дротом, однак правоохоронці завадили це зробити.

Нацрада з питань телебачення оштрафувала Newsone за мову ворожнечі в ефірі

Нацрада з питань телебачення оштрафувала Newsone за мову ворожнечі в ефірі

Повʼязані теми:

Наступна публікація