Надзвичайна небезпека. Рятувальники попередили про ймовірне сходження лавин у Карпатах

Надзвичайна небезпека. Рятувальники попередили про ймовірне сходження лавин у Карпатах

Фото: pmg.ua

У горах очікують на хуртовини, сильні дощі з мокрим снігом, ожеледицю й тумани.

Про значну лавинну небезпеку третього рівня у високогір’ї Івано-Франківської та на сході Закарпатської областей попереджають рятувальники.

Про це йдеться на офіційній сторінці управління ДСНС у Закарпатській області у Facebook.

Глибина снігового покриву в Карпатах подекуди становитиме до 70 сантиметрів. Туристів і місцевих мешканців закликають бути особливо обережними й не наражатися на небезпеку.

27 листопада в Закарпатській області очікують на сильні дощі. А на високогір’ї йтиме сильний мокрий сніг. У горах місцями зійдуть тумани, значно погіршуючи видимість. На перевалах виникне ожеледиця.

Попереджають також про підвищення рівня води на 0,3-1,0 м у річках області, а в нижніх течіях Латориці та Боржави – на 1-2 м.

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології вранці, вдень та ввечері 26-го, вночі 27-го листопада...

Опубліковано Управління ДСНС України у Закарпатській області 25 листопад 2017 р.

Нагадаємо, нещодавно синоптики зробили прогноз погоди в Україні на Новий рік. Вони вважають, що цьогорічна зима буде тепліша, ніж зазвичай, але всього на 1-2 градуси. Найхолоднішим місяцем буде грудень – ближче до Нового року обіцяють морози до 14 градусів. А далі прогнозують відносно теплі січень і лютий. Снігу ж у новорічну ніч, на думку спеціалістів гідрометцентру, найпевніше, не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація