"Нафтогаз" попередив про загрозу зриву опалювального сезону в Одесі

"Нафтогаз" попередив про загрозу зриву опалювального сезону в Одесі

Фото: КМДА

Заборгованість одеських виробників тепла ставить під загрозу теплопостачання міста наступної зими.

"НАК" Нафтогаз заявив, що заборгованість АТ "Одеська ТЕЦ" та КП "Теплопостачання міста Одеси" сягнула майже 1,7 млрд грн і це може призвести до зриву опалювального сезону в місті.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

В компанії розповіли, що зокрема заборгованість Одеської ТЕЦ перед "Нафтогазом" складає 840,9 млн гривень, наданий в компанію графік погашення заборгованості ТЕЦ виконує лише на 74%.

"Для того, щоб мати можливість надалі купувати газ у "Нафтогазу", Одеська ТЕЦ має сплатити не менше, ніж 161,0 млн грн", - повідомляють у пресслужбі.

КП "Теплопостачання міста Одеси" заборгувало "Нафтогазу" 836 млн гривень.

"Для досягнення мінімального рівня розрахунків, передбаченого Положенням про ПСО, підприємству необхідно сплатити не менше, ніж 222,4 млн грн", - додали в НАК.

Також "Нафтогаз" закликає Фонд державного майна, що здійснює управління Одеською ТЕЦ, а також місцеві органи влади вжити невідкладних та дієвих заходів для виконання теплопостачальними підприємствами міста вимог Положення про ПСО та умов укладених з компанією договорів.

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" повідомив про можливість зриву опалювального сезону в місті Сміла – комунальне підприємство "Смілакомунтеплоенерго" зриває графік погашення своєї заборгованості за закуплений газ. Своєю чергою президент України Володимир Зеленський пообіцяв мешканцям міста, що тепло у їхніх домівках точно буде.

“Нафтогаз” знизив ціну на газ для населення - Економічні новини

“Нафтогаз” знизив ціну на газ для населення - Економічні новини
Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація