Напад на журналістку, георгіївські стрічки та автопробіг з радянськими прапорами: як Одеса відзначає 9 Травня

Напад на журналістку, георгіївські стрічки та автопробіг з радянськими прапорами: як Одеса відзначає 9 Травня

Фото: Думская

Поліція склала адмінпротоколи на людей, які брали участь у заходах до Дня перемоги.

В Одесі святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначилося цілою низкою правопорушень.

Як повідомляє "Думская", біля пам'ятника Невідомому матросу кілька агресивно налаштованих громадян напали на їхню репортку Олену Балабу, яка намагалася допомогти поліцейським, які вимагали від однієї з жінок зняти георгіївську стрічку. Окрім цього, на Алеї Слави, як зазначає видання, "любителі Росії вигукували провокаційні гасла, кричали про скоре пришестя "ввічливих людей" (російських окупантів), ображали поліцейських і журналістів".

Як повідомляє "Радіо Свобода", з автопробігу на честь 9 травня, який ініціювала та проводила партія "Опозиційна платформа – За життя", правоохоронці зняли прапори, які нагадували радянські.

Своєю чергою, поліція Одеської області нарахувала наразі вже п'ять правопорушень та склала відповідні адмінпротоколи на людей, які брали участь у заходах до Дня перемоги.

"На Алеї Слави одесит 1984 р.н. поводився агресивно, нецензурно лаючись та не реагуючи на законні вимоги правоохоронців. Відносно чоловіка склали протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) та 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомив заступник начальника ГУНП в Одеській області Сергій Махотін. Стосовно реагування поліції на рух колон автомобілів Сергій Махотін зазначив, що правоохоронці проводять відповідну превентивну роботу в рамках виконання Постанови Кабінету міністрів України № 211. 

Також на Алеї Слави поліцейські зупинили 29-річного чоловіка з георгіївською стрічкою на одязі та 50-річного одесита за порушення громадського порядку. Також поліцейські склали протокол відносно мешканки Приморського району, яка вивісила на своєму балконі георгіївську стрічку

Нагадаємо, більшість українців вважають, що в Україні на офіційному рівні мають відзначатися дві пам’ятні дати – 8 Травня та 9 Травня, а також переконані, що СРСР та Німеччина відповідальні за початок світової війни. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація