Написав дві посмертні записки і спакував особисті речі у сумки: деталі самогубства дрогобицького професора

Написав дві посмертні записки і спакував особисті речі у сумки: деталі самогубства дрогобицького професора

Чоловік повісився у робочому кабінеті.

На Львівщині професор Дрогобицького університету наклав на себе руки в робочому кабінеті. На місці знайшли дві посмертні записки та складені у сумках речі, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Тіло чоловіка знайшла лаборантка, яка прийшла вранці полити квіти. "Подивилася, що тут зачинені двері. Він ніколи їх не зачиняв. Я відкрила їх і побачила шнурок на дверях і перетягнений до ручки дверної", - розповідає лаборантка кафедри Ольга Гаврилишин.

В кабінеті знайшли дві посмертні записки. На одній з них напис: "Все, що мені належить, міститься у трьох сумках і кульку. Решта - кафедральні речі". В іншій чоловік написав, що не може жити з постійним головним болем. Колеги кажуть, що не раз просили професора звернутися до лікарів, але він відмовлявся. "Хворів, але намагався всіляко не показувати цього, не видавати назовні", - згадує завідувач кафедри математики Володимир Дільний.

У чоловіка залишилася дружина і дві доньки, каже ректор університета. Родина дружня і жодних конфліктів у ній не було. Тож лише гадає, чому самогубство сталося в стінах вишу.

Професор Дрогобицького університету наклав на себе руки у робочому кабінеті

Професор Дрогобицького університету наклав на себе руки у робочому кабінеті

Тут Богдан Винницький пропрацював 40 років. Був доктором фізико-математичних наук, очолював кафедру математики, написав понад сотню наукових праць. "Він друкувався за кордоном, мав пропозицію щодо продовження своєї діяльності як науковця в Австрії, Угорщині. Можна сказати, що це наш дрогобицький Енштейн. Любили його і в колективі, і студенти", - каже ректорка Дрогобицького педагогічного університету Надія Скотна.

В університеті оголосили жалобу і запалили біля світлини професора  свічку.  

Кореспондентка ТСН Марічка Кужик.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація