Нардепка - про обмеження з боку Міненерго: забезпечте стабільну роботу АЕС і краще створіть робочі місця

Нардепка - про обмеження з боку Міненерго: забезпечте стабільну роботу АЕС і краще створіть робочі місця

Фото: УНІАН

Про це у своєму Facebook повідомила народна депутатка від "Батьківщини" Ольга Белькова.

Атомна енергія має прогнозований постійний попит на свої потужності від великих промислових виробників, тому її не можна обмежувати і слід забезпечити стабільну і безпечну роботу. 

На її думку, ініціатива Міненергетики на чолі з Ольгою Буславець щодо початку майнінгу криптовалют на базі державних атомних електростанцій є помилковою, оскільки "Енергоатом" має постійний попит на свою електроенергію. 

"Промисловість би дуже влаштувала електроенергія за прямими угодами від "Енергоатому" у значно більшому обсязі. Ця можливість обмежена КМУ в рамках ПСО. Якщо віддати більше атомної е/е на ринок прямих договорів, то тоді треба було б обмежувати виробництво когось із виробників із ВДЕ або теплову генерацію, а це вже приватні компанії. Їм таку пораду не даси. Проте депутати можуть трохи більше за виконавчу владу.

Тому я пропоную розшири поради: треба виробникам е/е із ВДЕ та тепловій генерації збудувати промислові об'єкти, які готові споживати їхню електроенергію. Можна криптоферми, або металургійні, хімічні комбінати тощо. І от тоді я точно буду вдячна таким інвесторам - створимо робочі місця, розвинемо економіку, і головне збалансуємо попит і пропозицію без втрат для державної компанії", - написала народна депутатка.

Наступна публікація