"Термін нобелівського лауреата": нардепка спробувала пояснити свої слова про "дітей низької якості"

"Термін нобелівського лауреата": нардепка спробувала пояснити свої слова про "дітей низької якості"

Фото: УНІАН

Третьякова вважає, що ОПЗЖ і Федерація профспілок України оплатили кампанію проти неї.

Народна депутатка від фракції "Слуги народу" та голова комітету Верховної Ради з питань соцполітики Галина Третьякова відмовилася від своїх слів про "дітей низької якості", пояснивши, що термін "якість дітей" використовував нобелівський лауреат. Також вона вважає, що кампанію з її дискредитації начебто замовили ОПЗЖ і Федерація профспілок України. 

Ці заяви Третьякова зробила під час ранкового пленарного засідання ВР 30 червня.

"Термін - "якість дітей" - не мій. Те, що я його використовувала в публічній площині, я вибачаюсь перед всіма українцями й тими, хто сприйняв так, що я якимось чином не хочу захищати українців. Термін не мій, його використовував Гері Беккер — нобелівський лауреат... Усі діти прекрасні, божий дар", — повідомила депутатка.

Третьякова переконана, що деякі маніпулюють її словами, закидаючи що йдеться про бідність, хоча соцполітика має бути спрямована "не від бідних до бідних, а від багатих до бідних". "Жоден інформаційний кілер не переконає мене в зворотньому", - заявила вона.

Крім цього, нардепка заявила про системну проплачену кампанію, яка ведеться проти неї. "У мене є вороги, і маємо розуміти, що це не тільки мої вороги, бо ці люди, які прагнуть за будь-яку ціну зберегти джерела свого особистого збагачення коштом іншого українця", - сказала Третьякова. 

За її словами, цими "ворогами" і замовниками кампанії є Федерація профспілок України (ФПУ) та фракція "Опозиційна платформа - "За життя". "Компанія ведеться дуже правильно і вона проплачена", - заявила вона. 

Нагадаємо, що нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила, що у сім'ях, які потребують матеріальної допомоги, народжуються діти "дуже низької якості". Політикиня розмірковувала на відео щодо доцільності виплати безробітним соціальної допомоги. На її думку, у майбутньому такі діти "теж сідають на державні гроші.

Слова нардепки викликали багато критики у Мережі, а в Раді Федерації профспілок вимагають відкликати з посади глави Комітету Третьякову за її "антисоціальну позицію". 

Пізніше Третьякова заявила, що її висловлювання про дітей "низької якості" були лише невдало підібраними словами, тож не збирається йти з посади. Вона вважає, що проти неї організували булінг. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація