У Запоріжжі шукають нову родину для дівчинки - біологічні батьки зі США просили "зупинити її життя"

У Запоріжжі шукають нову родину для дівчинки - біологічні батьки зі США просили "зупинити її життя"

Фото: ТСН

Життя дівчинки врятували медики.

У Запоріжжі медики врятували життя маленької дівчинки, від якої відмовилися біологічні батьки зі Сполучених Штатів. Подружжя дізналося, що немовля народилося з інвалідністю. І навіть написали листа з проханням від'єднати дитину від апарата штучного дихання.

Але дівчинка не лише вижила, а й робить неймовірні успіхи. І дуже чекає, щоб її взяли в родину. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зараз дівчинці 4 роки. Її звати Бріджит. Вона долає біль та перешкоди, щоб виконати прохання вихователів. В будинку дитини, де зараз Бріджит, вона одразу стала улюбленицею. А при народженні їй не давали навіть мінімальних шансів.

"Вона в свої 3,5 місяця важила трохи більше 3 кілограмів. Не реагувала вона практично ні на що. Вона годувалася через катетер. Вона не смоктала, не ковтала. На жодні звуки вона не реагувала. Вона практично, по-моєму, і не плакала, абсолютно. Просто лежить маленька дитина", - згадує волонтерка Марина Бойко.

Американське подружжя дуже хотіло дитинку, але коли дізналися про її діагнози, забирати відмовились.

Такий лист був, заява, про те, що у зв’язку із її станом здоров’я, що вона невиліковна, ми не будемо забирати цю дитину і просимо відключити будь-які апарати, щоб зупинити її життя

керівник служби у справах дітей у м. Запоріжжі Наталія Сиворакша

Але медики боролись за крихітку. А щоб Бріззі розвивалася, через три роки її довелося переводити зі звичайної лікарні до спецбудинку, де є уся необхідна база.

Сурогатна сирота: медики врятували життя дівчинки, від якої відмовилися біологічні батьки зі США

Сурогатна сирота: медики врятували життя дівчинки, від якої відмовилися біологічні батьки зі США

Зараз Бріззі попри складні діагнози виявляє неймовірний потенціал.

"Вона їла за допомогою дорослих. Тепер - самостійно. Якщо пила з трубочки, то зараз вона двома руками тримає чашку. Якщо вона сиділа, і в цілому не піднімалася, то зараз вона активно пересувається по всій групі. І робить це на великі відстані", - каже лікар групи Ірина Кравець.

Також дівчинка стала обирати улюблені іграшки, повторювати слова і називати по іменах співробітників, додає реабілітолог Інна Хлоповських.

Зараз Бріззі включили до урядової бази з усиновлення. Тут сподіваються, що в дівчинки нарешті з'являться батьки.

Дівчинкою вже зацікавилось кілька іноземних родин, кажуть соцпрацівники. Але через коронавірус всі контакти тимчасово припинили.

Нагадаємо, що уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба назвав сурогатне материнство рабством, на яке жінки погоджуються через бідність. Він вважає, що це не можливість для бездітних пар, а "торгівля дітьми".

Повʼязані теми:

Наступна публікація