Народні депутати пропонують змінити назву Криму

Народні депутати пропонують змінити назву Криму

Фото: www.flickr.com/Fr Maxim Massalitin

Голова Меджлісу повідомив про можливу зміну назви Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров розповів, що Автономна республіка Крим після створення кримськотатарської національної меншини може змінити свою назву.

Про це повідомляє УНІАН, з посиланням на слова Чубарова під час засідання круглого столу в Києві.

Він нагадав, що в рамках конституційної комісії було утворено робочу групу у складі 25 членів цієї комісії, яка займалася питанням напрацювання пропозицій щодо статусу Автономної Республіки Крим. Вони підготували проект закону про статус кримськотатарського народу і проект закону про корінні народи України.

За словами Чубарова, пропозиції розгляне конституційна комісія, після чого їх направлять до Верховної Ради. Одним з питань, стосовно якого має ухвалити рішення комісія, є зміна назви.

"Зараз робоча назва Кримська автономія, але паралельно є пропозиції залишити чинну назву - Автономна республіка Крим... І також пропозиція Кримськотатарська автономія", - сказав Чубаров.

Він додав, що робоча група пропонує назву "Кримська автономія". У цьому зв'язку передбачатиметься, що вона матиме уряд автономії та представницький орган - Раду автономії

Нагадаємо, раніше очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав осіб, які живуть в окупованому Криму, відвідувати судові засідання для підтримки українських політв'язнів - кримських татар.

Активісти вимагають від російської влади розслідувати справи зниклих у Криму

Активісти вимагають від російської влади розслідувати справи зниклих у Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація