NASA здійснила запуск ракети Antares з українськими деталями

NASA здійснила запуск ракети Antares з українськими деталями

Фото запуску ракети Antares / Фото: Associated Press

Українські фахівці долучилися і до самого  процесу.

Успішний запуск ракети-носія Antares з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) від NASA був здійснений з українськими комплектувальними.  Про це повідомляє Урядовий портал.

Головним розробником ракети є американська корпорація Northrop Grumman, а от основну конструкцію першого ступеня розробило ДП "КБ "Південне". Виготовлення її також відбувалося за участю українських фахівців - ДП "ВО "ПМЗ" у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "ЧЕЗАРА", "РАПІД" (Чернігів) та iншими.

"Підготовка PH  Antares до пуску, її випробовування та пуск виконані за участю українських фахівців. Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу здійснювалися з території КБ "Південне", - йдеться у повідомленні.

Українські фахівці долучилися до випробовування та пуску ракети-носія «Антарес». Вчора з Центру космічних польотів...

Опубліковано Урядовий портал Четвер, 18 квітня 2019 р.

Antares з безпілотним вантажним кораблем Cygnus доправлять на МКС їжу, воду та апаратуру. Також на борту серед вантажу роботи-бджоли.

Раніше повідомлялося, що запуск ракетоносія Falcon Heavy американської компанії SpaceX відбувся за участю українського літака "Руслан". Ним перевозили деталі ракети. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація