Нашестя хробаків. На Одещині людям у квартири подають воду з купою живності

Нашестя хробаків. На Одещині людям у квартири подають воду з купою живності

Нашестя хробаків. На Одещині людям у квартири подають воду з купою живності

Місцеві розповідають, що коли хробаки полізли з водогону минулого разу, у "Водоканалі" просто порадили "відстоювати воду".

Мешканці міста Арциз в Одеській області скаржаться на брудну воду з кранів, у якій виявили купу хробаків.

Місцеві розповіли ТСН.ua, що у місті вже кілька років є проблема з появою живності у воді. Проте зараз ситуація погіршилася. І найбільш помітною вона стає після циклів припинення і поновлення подачі води.

"У нашому будинку вже більше року ось така проблема після того, як відключають і потім включають воду, - із живністю", - написала Альона Зубак, яка проживає на вулиці Преображенській.

Вона виклала у Facebook відео хробаків, які разом із водою заповнили її ванну. Інцидент стався наприкінці жовтня.

Мешканцям Арциза постачають воду з хробаками

Мешканцям Арциза постачають воду з хробаками

Також Зубак додала, що влітку у воді виявляли і пуголовок.

"Вже і зуби страшно чистити з цією водою... Пити купуємо, скоро і з баночками будемо бігати вмиватися і чистити зуби", - нарікає місцева жителька Галина Гавриленко.

Інша місцева жителька Катерина Коваль також виклала фото з хробаками, яке зробила влітку.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, люди неодноразово скаржилися на воду і комунальникам, і міській владі.

"Однак, коли хробаки полізли з водогону минулого разу, у "Водоканалі" просто порадили "відстоювати воду". Місцеві депутати теж особливо допомогти не можуть", - йдеться у публікації місцевого видання Oblvesti.

"Близько року тому в мікрорайоні було зібрання депутатів. Ми з сусідами принесли банки з хробаками. Всі подивилися, дуже сильно здивувалися, але жодних заходів не вжили", - поділилася Зубак.

У коментарях під опублікованим у соцмережі відео з хробаками активізувалися й місцеві депутати. За словами депутата Світлани Баутіної, на 2017 рік міськрада виділила КП "Водоканал" 4 млн грн на ремонт труб. І дехто з коментаторів повідомляє, що там, де труби замінили, вода стала набагато чистішою.

Міський голова Володимир Міхов, активний користувач Facebook, на проблему з водою відреагував також у соцмережі. Зокрема, він пояснив, що ситуацію могли би вирішити "тупикові скидання води", для того, щоб періодично скидати сміття, що накопичилося в трубах. Проте ця система чомусь не працює, зауважив Міхов.

Він також додав, що проконсультувався з цього питання з київськими спеціалістами.

"Подивившись аналізи лабораторних досліджень нашої води, вони сказали, що вода у нас хороша, тільки потрібно замінити водопровідні труби, які були закладені ще у 60 роках минулого століття, на нові пластикові. А також в першу чергу необхідно капітально відремонтувати резервуари чистої води", - повідомив міський голова.

Мер Володимир Міхов запевнив, що проблему вже вирішують. Принаймні, Кабмін вже виділив 1,15 млн грн на капітальний ремонт першого резервуара чистої води, і наразі розробляється проектно-кошторисна документація.

"Також є надія, що з держбюджету нам виділять таку ж суму на капітальний ремонт другого резервуара", - додав міський голова.

Поки ж чиновники розбираються з грошима, місцевим жителям доводиться користуватися водою з хробаками.

Зазначимо, що проблеми з водою з різних причин часто виникають по всій території України. Так, жителям цілого району на Дніпропетровщині влітку довелося митися брудною водою, яка смерділа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація