Насильство та знущання з дітей в одеському притулку: Генпрокуратура взялася за розслідування

Насильство та знущання з дітей в одеському притулку: Генпрокуратура взялася за розслідування

Насильство та знущання з дітей в одеському притулку: Генпрокуратура взялася за розслідування

Прокурору області доручено перевірити цю інформацію. 

Генпрокуратура взяла на контроль розслідування справи щодо насильства над дітьми у Центрі соціально-психологічної реабілітації "Світанок" на Одещині, де імовірно керівництво закладу застосовує фізичне насильство стосовно дітей. 

Про це повідомили у пресслужбі ГПУ.

Зокрема, заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов доручив прокурору Одеської області перевірити оприлюднені факти. Йдеться про побиття дітей, причому не тільки з боку вихователів Центру, а й працівників правоохоронних органів, приниження, ґвалтування неповнолітніх.

"Ця перевірка дозволить встановити об’єктивні обставини, причини скоєння цих нелюдських дій, виявити винних осіб і якомога швидше направити справу до суду",  - прокоментував Мамедов.

Наразі поліція та ДБР проводять досудове розслідування у справі щодо насильства над дітьми та інших порушень. Зокрема, розслідування проводиться в рамках чотирьох кримінальних проваджень.

"Провадження відкриті за ч.1 ст. 127 (катування), ч.1 ст.137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), ч.3 ст. 152 (сексуальне насильство, вчинене групою осіб, або сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи), ч.2 ст. 365 (перевищення влади) Кримінального кодексу", - уточнили у відомстві.

ХРОНОЛОГИЯ КОШМАРОВ ОДЕССКОГО ПРИЮТА "СВИТАНОК" Август 2019 года Мне позвонил Лучезар Панфилов (парень -...

Опубликовано Зоей Мельник Суббота, 26 октября 2019 г.

Зазначимо, що раніше громадська активістка Зоя Мельник та волонтер Лучезар Панфілов заявили про знущання над дітьми у притулку. За словами активістки, у "Світанку" в дітей нібито забирали особисті речі, не надавали необхідну медичну допомогу, обстригали волосся, а також викликали приватну охорону, яка катувала дітей – била, обливала холодною водою, вдаряла електрошокером, змушувала жувати тютюн і використаний презерватив. Крім того, звідти нібито неодноразово тікали неповнолітні. За словами психологів, наразі стан дітей критичний і "потребує кризового втручання".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація